Rödbetsbiffar i ugn med äppeltzatziki

Rödbetsbiffar i ugn med äppeltzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(62)

Vegetariska biffar med rödbetor och halloumi som serveras med en frisk äppeltzatziki och rostade palsternackor.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Äppeltzatziki
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 äpple, grovrivet
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt
  • Rödbetsbiffar
  • 200 g rödbetor
  • 400 g vita bönor. avsköljda (på burk, Bruttovikt)
  • 1 halloumi, grovriven
  • 1 dl syltlök, hackad
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 kruka färsk basilika, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl pumpakärna hackade
  • olivolja

Gör så här

  1. Skala och skär palsternackorna i stavar. Blanda medolja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.

Rödbetsbiffar

  1. Skala och riv rödbetorna grovt. Mixa bönorna slättoch blanda ner rödbetor, halloumi, syltlök, ägg, ströbröd, basilika, vitlök och salt till en smet.
  2. Forma smeten till 12 biffar och lägg på en plåtmed bakplåtspapper och strö över pumpakärnor.Ringla över olja och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

Äppeltzatziki

  1. Blanda ingredienserna tilläppeltzatzikin, smaka av med salt. Servera rödbetsbiffarna med palsternackanoch äppeltzatzikin.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2020-09-25

Ägget i filmen har missats I receptet. La även I lite potatismjöl. Kryddade med ingefära vitlök och chilli / Blev bra och goda

Mattias

2020-09-01

Vi hade lite svårt att få biffarna så fasta som vi önskade. Smaken var god.

John Wedberg

2020-08-22

Rödbetsbiffarnas recept var inget bra, biffarna blev smaklösa och höll inte ihop. Synd på bra råvaror och allt jobb jag lagt ner. Efter detta kommer jag inte att läsa Coops recept i framtiden.

Rödbetsbiffar i ugn med äppeltzatziki
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Äppeltzatziki
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 äpple, grovrivet
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt
  • Rödbetsbiffar
  • 200 g rödbetor
  • 400 g vita bönor. avsköljda (på burk, Bruttovikt)
  • 1 halloumi, grovriven
  • 1 dl syltlök, hackad
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 kruka färsk basilika, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl pumpakärna hackade
  • olivolja

Rödbetsbiffar i ugn med äppeltzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(62)

Vegetariska biffar med rödbetor och halloumi som serveras med en frisk äppeltzatziki och rostade palsternackor.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär palsternackorna i stavar. Blanda medolja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.

Rödbetsbiffar

  1. Skala och riv rödbetorna grovt. Mixa bönorna slättoch blanda ner rödbetor, halloumi, syltlök, ägg, ströbröd, basilika, vitlök och salt till en smet.
  2. Forma smeten till 12 biffar och lägg på en plåtmed bakplåtspapper och strö över pumpakärnor.Ringla över olja och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

Äppeltzatziki

  1. Blanda ingredienserna tilläppeltzatzikin, smaka av med salt. Servera rödbetsbiffarna med palsternackanoch äppeltzatzikin.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2020-09-25

Ägget i filmen har missats I receptet. La även I lite potatismjöl. Kryddade med ingefära vitlök och chilli / Blev bra och goda

Mattias

2020-09-01

Vi hade lite svårt att få biffarna så fasta som vi önskade. Smaken var god.

John Wedberg

2020-08-22

Rödbetsbiffarnas recept var inget bra, biffarna blev smaklösa och höll inte ihop. Synd på bra råvaror och allt jobb jag lagt ner. Efter detta kommer jag inte att läsa Coops recept i framtiden.