Veganska köttbullar

Veganska köttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Veganska färsbollar med smak av senap som serveras med söt kålrotsspaghetti och färsk grönkål kryddad med ingefära. Gott att servera med äppelmos.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 0.5 msk neutral olja
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl sojagrädde eller vatten
  • 600 g vegetarisk formbar vegofärs
  • 1 msk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk neutral olja
  • Till servering:
  • 250 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
  • 100 g färsk grönkål, i bitar
  • neutral olja, till stekning
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn löken i olja. Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla ca 3 min. Tillsätt lök, färs, senap och salt. Blanda till en jämn smet.
  2. Forma färsen till små bollar med blöta händer. Stek färsbollarna runt om i olja på medelhög värme 7–8 min.
  3. Fräs kålrot och grönkål i olja på hög värme någon minut. Tillsätt ingefära och smaka av med salt och peppar. Servera julbullarna med kålrotsspaghettin.

Servering

Gott att servera äppelmos till.

Tips

Blanda hälften Eriksberg Hovmästarlager 0,5% och hälften Apotekarnes julmust med kanelstång, stjärnanis och skivad apelsin.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veganska köttbullar
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 0.5 msk neutral olja
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl sojagrädde eller vatten
  • 600 g vegetarisk formbar vegofärs
  • 1 msk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk neutral olja
  • Till servering:
  • 250 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
  • 100 g färsk grönkål, i bitar
  • neutral olja, till stekning
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • salt och svartpeppar

Veganska köttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Veganska färsbollar med smak av senap som serveras med söt kålrotsspaghetti och färsk grönkål kryddad med ingefära. Gott att servera med äppelmos.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Bryn löken i olja. Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla ca 3 min. Tillsätt lök, färs, senap och salt. Blanda till en jämn smet.
  2. Forma färsen till små bollar med blöta händer. Stek färsbollarna runt om i olja på medelhög värme 7–8 min.
  3. Fräs kålrot och grönkål i olja på hög värme någon minut. Tillsätt ingefära och smaka av med salt och peppar. Servera julbullarna med kålrotsspaghettin.

Servering

Gott att servera äppelmos till.

Tips

Blanda hälften Eriksberg Hovmästarlager 0,5% och hälften Apotekarnes julmust med kanelstång, stjärnanis och skivad apelsin.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!