Marinerade grillade tofuspett
  • Tid 25 min

Marinerade grillade tofuspett

2.4 (5 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g naturell hård tofu
Marinad:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 citrongräs, finhackat
  • 0.5 röd chili, finhackat
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk finriven färsk gurkmeja eller 1 tsk torkad
  • 0.5 msk malen koriander
Tomatsallad:
  • 200 g körsbärstomater
  • 50 g färska böngroddar
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär tofun i avlånga bitar och vänd runt i marinaden. Låt stå i rumstemperatur minst 30 min, men gärna längre. Trä tofun på blötlagda spett och grilla runt om till fin färg.

  2. 2

    Fintärna tomaterna och vänd varsamt runt med resten av ingredienserna till salladen.

Servering

Jättegoda varma som kalla samt dagen efter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Perfekt som vegoalternativ på buffén!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Susanna

    Mycket god sallad men vi fick silktofu från Coop. Det är tofu som är smulig och för mjuk för att passa i det här receptet. För att utgöra en middag behövs något mer, t.ex. nudlar.