Tofusatay med  vattenmelon och jordnötssås

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Marinaden ger tofun massor av smak. Det här blir din nya favorit!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 400 g fast tofu
  • 500 g vattenmelon
  • rapsolja att pensla med
  • Sataymarinad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl ljus soja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk agavesirap
  • 2 tsk gurkmeja
  • Jordnötssås
  • 2 dl krämigt jordnötssmör
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk agavesirap
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk vatten
  • 1 dl jordnötter, hackade
  • 1 röd chili, finhackad

Gör så här

  1. Skär tofun i avlånga bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd försiktigt runt tofubitarna i marinaden. Låt marinera minst 30 min, gärna längre.

Jordnötssås:

  1. Mixa alla ingredienser till jordnötssåsen utom jordnötter och chili. Mixa såsen slät och vänd ner hackade jordnötter och chili.
  2. Trä tofubitarna på spett och grilla till fin färg. Skär melonen i tjocka skivor och pensla med olja. Grilla lätt på båda sidorna. Servera spetten med jordnötssås och melon.

Tips

Mattias goda marinader kan förstås användas till alla möjliga grillråvaror.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2020-07-04

Detta är bland den godaste veganska grillkvällen, naturligtvis med majskolv, champinjoner, gott bröd och spread och lite annat plock.

Tofusatay med  vattenmelon och jordnötssås
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 400 g fast tofu
  • 500 g vattenmelon
  • rapsolja att pensla med
  • Sataymarinad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl ljus soja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk agavesirap
  • 2 tsk gurkmeja
  • Jordnötssås
  • 2 dl krämigt jordnötssmör
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk agavesirap
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk vatten
  • 1 dl jordnötter, hackade
  • 1 röd chili, finhackad

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Marinaden ger tofun massor av smak. Det här blir din nya favorit!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär tofun i avlånga bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd försiktigt runt tofubitarna i marinaden. Låt marinera minst 30 min, gärna längre.

Jordnötssås:

  1. Mixa alla ingredienser till jordnötssåsen utom jordnötter och chili. Mixa såsen slät och vänd ner hackade jordnötter och chili.
  2. Trä tofubitarna på spett och grilla till fin färg. Skär melonen i tjocka skivor och pensla med olja. Grilla lätt på båda sidorna. Servera spetten med jordnötssås och melon.

Tips

Mattias goda marinader kan förstås användas till alla möjliga grillråvaror.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2020-07-04

Detta är bland den godaste veganska grillkvällen, naturligtvis med majskolv, champinjoner, gott bröd och spread och lite annat plock.