Tofusatay med  vattenmelon och jordnötssås
  • Tid 35 min

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

5 (1 betyg)

Marinaden ger tofun massor av smak. Det här blir din nya favorit!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g fast tofu
  • 500 g vattenmelon
  • rapsolja att pensla med
Sataymarinad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl ljus soja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk agavesirap
  • 2 tsk gurkmeja
Jordnötssås
  • 2 dl krämigt jordnötssmör
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk agavesirap
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk vatten
  • 1 dl jordnötter, hackade
  • 1 röd chili, finhackad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär tofun i avlånga bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd försiktigt runt tofubitarna i marinaden. Låt marinera minst 30 min, gärna längre.

Jordnötssås:

  1. 1

    Mixa alla ingredienser till jordnötssåsen utom jordnötter och chili. Mixa såsen slät och vänd ner hackade jordnötter och chili.

  2. 2

    Trä tofubitarna på spett och grilla till fin färg. Skär melonen i tjocka skivor och pensla med olja. Grilla lätt på båda sidorna. Servera spetten med jordnötssås och melon.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Mattias goda marinader kan förstås användas till alla möjliga grillråvaror.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar