Vietnamesiska rispappersrullar

Vietnamesiska rispappersrullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Att göra rispappersrullar kanske verkar svårt – det är det inte. Prova! Det är jättegott. Recept ur kokboken Vegansk snabbmat av Sebastian Shauerman

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
  • 8 rispapper
  • 1 mango
  • 0.4 isbergssalladshuvud
  • 100 g rödkål
  • 1 röd paprika eller röd chili (urkärnad)
  • 100 g fast tofu, i strimlor
  • 60 g färska böngroddar
  • 10 g gräslök eller salladslök
  • Jordnötsdipp
  • 4 msk jordnötssmör
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1.5 msk vatten

Gör så här

  1. Jordnötsdipp: Blanda alla ingredienser till dippen och späd med vatten till önskad konsistens.
  2. Strimla mango, isbergssallad, rödkål och paprika fint. Doppa ett rispapper i ljummet vatten och lägg upp på en skärbräda.
  3. Lägg lite av de olika grönsakerna (även böngroddar och gräslök) och tofu mitt på arket. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan ihop till ett litet paket.
  4. Gör alla rullar och lägg upp på ett fat. Dela rullarna eller servera dem hela tillsammans med dippsåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Catarina

2018-09-28

Lagat detta fast utan mango + tillagade tofun i ugn med en blandning sriracha, soja och rapsolja så att den blev lagom krispig, supergott!

Vietnamesiska rispappersrullar
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 8 rispapper
  • 1 mango
  • 0.4 isbergssalladshuvud
  • 100 g rödkål
  • 1 röd paprika eller röd chili (urkärnad)
  • 100 g fast tofu, i strimlor
  • 60 g färska böngroddar
  • 10 g gräslök eller salladslök
  • Jordnötsdipp
  • 4 msk jordnötssmör
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1.5 msk vatten

Vietnamesiska rispappersrullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Att göra rispappersrullar kanske verkar svårt – det är det inte. Prova! Det är jättegott. Recept ur kokboken Vegansk snabbmat av Sebastian Shauerman

Tillagningstid: 30 min
2 portioner

Gör så här

  1. Jordnötsdipp: Blanda alla ingredienser till dippen och späd med vatten till önskad konsistens.
  2. Strimla mango, isbergssallad, rödkål och paprika fint. Doppa ett rispapper i ljummet vatten och lägg upp på en skärbräda.
  3. Lägg lite av de olika grönsakerna (även böngroddar och gräslök) och tofu mitt på arket. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan ihop till ett litet paket.
  4. Gör alla rullar och lägg upp på ett fat. Dela rullarna eller servera dem hela tillsammans med dippsåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Catarina

2018-09-28

Lagat detta fast utan mango + tillagade tofun i ugn med en blandning sriracha, soja och rapsolja så att den blev lagom krispig, supergott!