Vietnamesiska rispappersrullar
  • Tid 30 min

Vietnamesiska rispappersrullar

1.75 (4 betyg)

Att göra rispappersrullar kanske verkar svårt – det är det inte. Prova! Det är jättegott. Recept ur kokboken Vegansk snabbmat av Sebastian Shauerman

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

2 portioner
  • 8 rispapper
  • 1 mango
  • 0.4 isbergssalladshuvud
  • 100 g rödkål
  • 1 röd paprika eller röd chili (urkärnad)
  • 100 g fast tofu, i strimlor
  • 60 g färska böngroddar
  • 10 g gräslök eller salladslök
Jordnötsdipp
  • 4 msk jordnötssmör
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1.5 msk vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Jordnötsdipp: Blanda alla ingredienser till dippen och späd med vatten till önskad konsistens.

  2. 2

    Strimla mango, isbergssallad, rödkål och paprika fint. Doppa ett rispapper i ljummet vatten och lägg upp på en skärbräda.

  3. 3

    Lägg lite av de olika grönsakerna (även böngroddar och gräslök) och tofu mitt på arket. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan ihop till ett litet paket.

  4. 4

    Gör alla rullar och lägg upp på ett fat. Dela rullarna eller servera dem hela tillsammans med dippsåsen.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Catarina

    Lagat detta fast utan mango + tillagade tofun i ugn med en blandning sriracha, soja och rapsolja så att den blev lagom krispig, supergott!