
Vietnamesiska rispappersrullar
Betyg (1-5):
Att göra rispappersrullar kanske verkar svårt – det är det inte. Prova! Det är jättegott. Recept ur kokboken Vegansk snabbmat av Sebastian Shauerman
Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 8 rispapper
- 1 mango
- 0.4 isbergssalladshuvud
- 100 g rödkål
- 1 röd paprika eller röd chili (urkärnad)
- 100 g fast tofu, i strimlor
- 60 g färska böngroddar
- 10 g gräslök eller salladslök
- Jordnötsdipp
- 4 msk jordnötssmör
- 4 msk sweet chilisås
- 1 lime, finrivet skal och saft
- 1.5 msk vatten
Gör så här
- Jordnötsdipp: Blanda alla ingredienser till dippen och späd med vatten till önskad konsistens.
- Strimla mango, isbergssallad, rödkål och paprika fint. Doppa ett rispapper i ljummet vatten och lägg upp på en skärbräda.
- Lägg lite av de olika grönsakerna (även böngroddar och gräslök) och tofu mitt på arket. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan ihop till ett litet paket.
- Gör alla rullar och lägg upp på ett fat. Dela rullarna eller servera dem hela tillsammans med dippsåsen.
Vietnamesiska rispappersrullar
Betyg (1-5):
Att göra rispappersrullar kanske verkar svårt – det är det inte. Prova! Det är jättegott. Recept ur kokboken Vegansk snabbmat av Sebastian Shauerman
Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Jordnötsdipp: Blanda alla ingredienser till dippen och späd med vatten till önskad konsistens.
- Strimla mango, isbergssallad, rödkål och paprika fint. Doppa ett rispapper i ljummet vatten och lägg upp på en skärbräda.
- Lägg lite av de olika grönsakerna (även böngroddar och gräslök) och tofu mitt på arket. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan ihop till ett litet paket.
- Gör alla rullar och lägg upp på ett fat. Dela rullarna eller servera dem hela tillsammans med dippsåsen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-09-28
Lagat detta fast utan mango + tillagade tofun i ugn med en blandning sriracha, soja och rapsolja så att den blev lagom krispig, supergott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Catarina
2018-09-28
Lagat detta fast utan mango + tillagade tofun i ugn med en blandning sriracha, soja och rapsolja så att den blev lagom krispig, supergott!