Friterad tofu i het och kryddig sås
  • Tid 30 min

Friterad tofu i het och kryddig sås

3.8 (50 betyg)

Soja, ingefära, chili ... Så gott!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 300 g extra fast tofu
  • 50 g smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1.5 msk rörsocker
  • 0.5 dl majsmjöl
  • 0.5 liter neutral olja till fritering
  • 1 msk skalade sesamfrön
  • 2 strimlade salladslökar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg tofun på hushållspapper att rinna av.

  2. 2

    Fräs lök, vitlök och chili i smör tills allt är mjukt men utan att det tar färg. Häll i ingefära, soja och socker och låt sjuda 2–3 min.

  3. 3

    Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till ca 180°. Skär tofun i ca 2 cm stora tärningar. Vänd dem i majsmjölet. Fritera tills gyllene och frasiga i oljan, låt rinna av på hushållspapper.

  4. 4

    Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna. Vänd runt tofubitarna i såsen och lägg upp på ett fat. Toppa med salladslök och sesamfrön.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Gott men jag föredrar att vända runt tofun i frityrsmet innan.

  • Erica

    Vilka har testat denna rätt? ☺ och vilket betyg får den? Letar vegetariska rätter till min 15-åriga dotter som nyligen blivit vegetarian. Inte helt lätt att hitta sånt som funkar till henne, alltid varit väldigt kräsen 😕