Friterad tofu i het och kryddig sås

Friterad tofu i het och kryddig sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(78)

Soja, ingefära, chili ... Så gott!

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
  • 300 g extra fast tofu
  • 50 g smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1.5 msk rörsocker
  • 0.5 dl majsmjöl
  • 0.5 liter neutral olja till fritering
  • 1 msk skalade sesamfrön
  • 2 strimlade salladslökar

Gör så här

  1. Lägg tofun på hushållspapper att rinna av.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i smör tills allt är mjukt men utan att det tar färg. Häll i ingefära, soja och socker och låt sjuda 2–3 min.
  3. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till ca 180°. Skär tofun i ca 2 cm stora tärningar. Vänd dem i majsmjölet. Fritera tills gyllene och frasiga i oljan, låt rinna av på hushållspapper.
  4. Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna. Vänd runt tofubitarna i såsen och lägg upp på ett fat. Toppa med salladslök och sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liza

2021-09-22

Hela familjen överens; det godaste vi ätit på MYCKET länge! Enkelt och smidigt att göra. Hade i lite extra chili och vitlök. Sen tog vi lite ris till också. Supergott, enkelt och snabbt att laga!

Ulrika

2021-03-08

Supergod rätt! Det blir väldigt bra med den krispiga tofun. Funkar att ha kyckling också om man inte vill ha vego. Jag tog chiliflakes istället för chili och hade inte rörsocker utan tog farinsocker. Det gick bra det med!

Maria

2016-11-08

Gott men jag föredrar att vända runt tofun i frityrsmet innan.

Erica

2015-12-26

Vilka har testat denna rätt? ☺ och vilket betyg får den? Letar vegetariska rätter till min 15-åriga dotter som nyligen blivit vegetarian. Inte helt lätt att hitta sånt som funkar till henne, alltid varit väldigt kräsen 😕

Friterad tofu i het och kryddig sås
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g extra fast tofu
  • 50 g smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1.5 msk rörsocker
  • 0.5 dl majsmjöl
  • 0.5 liter neutral olja till fritering
  • 1 msk skalade sesamfrön
  • 2 strimlade salladslökar

Friterad tofu i het och kryddig sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(78)

Soja, ingefära, chili ... Så gott!

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Lägg tofun på hushållspapper att rinna av.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i smör tills allt är mjukt men utan att det tar färg. Häll i ingefära, soja och socker och låt sjuda 2–3 min.
  3. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till ca 180°. Skär tofun i ca 2 cm stora tärningar. Vänd dem i majsmjölet. Fritera tills gyllene och frasiga i oljan, låt rinna av på hushållspapper.
  4. Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna. Vänd runt tofubitarna i såsen och lägg upp på ett fat. Toppa med salladslök och sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liza

2021-09-22

Hela familjen överens; det godaste vi ätit på MYCKET länge! Enkelt och smidigt att göra. Hade i lite extra chili och vitlök. Sen tog vi lite ris till också. Supergott, enkelt och snabbt att laga!

Ulrika

2021-03-08

Supergod rätt! Det blir väldigt bra med den krispiga tofun. Funkar att ha kyckling också om man inte vill ha vego. Jag tog chiliflakes istället för chili och hade inte rörsocker utan tog farinsocker. Det gick bra det med!

Maria

2016-11-08

Gott men jag föredrar att vända runt tofun i frityrsmet innan.

Erica

2015-12-26

Vilka har testat denna rätt? ☺ och vilket betyg får den? Letar vegetariska rätter till min 15-åriga dotter som nyligen blivit vegetarian. Inte helt lätt att hitta sånt som funkar till henne, alltid varit väldigt kräsen 😕