Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad
  • Tid 30 min + tid att marinera

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

2 (2 betyg)

Saftiga tofuspett med ingefära och gurkmeja

  • Tillagningstid 30 min + tid att marinera
  • Ingredienser 22

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fast tofu
Marinad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 citrongräs, finhackat
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 0.5 msk mald koriander
  • 1 msk flytande honung
Sallad
  • 180 g färska böngroddar
  • 600 g galiamelon
  • 125 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 70 g babyspenat
Dressing
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 msk sesamolja
  • 0.5 msk vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 röd chili, strimlad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär tofun i stavar och vänd runt i marinaden.

  2. 2

    Låt marinera minst 30 min men gärna längre. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och vänd runt böngroddarna.

  3. 3

    Trä tofun på blötlagda spett och grilla runt om till fin färg. Skär melonen i bitar. Fördela spenat, melon, sojabönor och böngroddar på ett fat.

  4. 4

    Servera salladen med tofuspetten. Strö ev över chili.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Spara marinaden till tofuspetten. Ringla den över spetten när de är klara.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar