Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 riven gul lök
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt dra 5 min. Lägg ner resten av ingredienserna och blanda väl. Rulla till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek bollarna runt om i olja tills de är genomstekta, ca 6 min. Lagas med fördel dagen innan servering.

Tips

Gör en snabb julsallad! Blanda strimlad rödkål, olivolja, pressad apelsinsaft, salt och peppar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tanja

2020-01-09

Saftigt och gott!

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 riven gul lök
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1 tsk salt

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt dra 5 min. Lägg ner resten av ingredienserna och blanda väl. Rulla till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek bollarna runt om i olja tills de är genomstekta, ca 6 min. Lagas med fördel dagen innan servering.

Tips

Gör en snabb julsallad! Blanda strimlad rödkål, olivolja, pressad apelsinsaft, salt och peppar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tanja

2020-01-09

Saftigt och gott!