Julkycklingbollar med ingefära och apelsin
  • Tid 30 min

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

3 (2 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 riven gul lök
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt dra 5 min. Lägg ner resten av ingredienserna och blanda väl. Rulla till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek bollarna runt om i olja tills de är genomstekta, ca 6 min. Lagas med fördel dagen innan servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gör en snabb julsallad! Blanda strimlad rödkål, olivolja, pressad apelsinsaft, salt och peppar.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar