Kyckling korma med kryddigt ris

Kyckling korma med kryddigt ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Kyckling med härliga smaker från Indien.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 500 g bitar kycklingbröst eller lårfilé
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk solrosolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 msk vatten
  • 2 msk garam masala
  • 400 ml kokosmjölk, helst creamed coconutmilk, 1 burk
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • Kryddigt ris:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk solrosolja
  • 1 kanelstång
  • 4 kardemummakapslar eller 0,5 tsk grovt mortlad kardemumma
  • 5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 dl mandelflarn
  • ev färsk koriander
  • ev skivad chili

Gör så här

  1. Lägg kycklingbitar, vitlök, ingefära och 1 matsked olja i en bunke. Blanda ordentligt. Mixa löken i mixer tillsammans med 1 matsked vatten. Häll 1 matsked olja i en stor stekpanna, stek löken på medelstark värme i 5 minuter under omrörning.
  2. Lägg i kycklingbitarna. Tillsätt garam masala. Rör om ordentligt och stek cirka 3 minuter. Häll på kokosmjölk. Rör om ordentligt och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt puttra i 20 minuter. Rör om då och då.

Kryddigt ris

  1. Skölj riset med kallt vatten i en trådsil. Värm olja i en kastrull, lägg i kanelstång och kardemumma och fräs någon minut. Häll i riset och rör om.
  2. Häll i vatten och salt och rör om. Koka på svag värme i 15 minuter. Smaka av den färdiga kycklingen med citronsaft och salt.

Till servering

  1. Rosta kokos och mandelflarn i en torr stekpanna på medelhög värme under omrörning. Servera kycklingen med kryddigt ris, mandelflarn och kokos. Garnera gärna med koriander och chili.

Tips

Servera gärna med nanabröd, finns att köpa färdiga i butiken. Pensla med smält smör och värm några minuter i ugnen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2012-10-22

Succé då jag bjöd på denna rätt! Skippade dock chili och färsk koriander.

Kyckling korma med kryddigt ris
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g bitar kycklingbröst eller lårfilé
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk solrosolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 msk vatten
  • 2 msk garam masala
  • 400 ml kokosmjölk, helst creamed coconutmilk, 1 burk
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • Kryddigt ris:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk solrosolja
  • 1 kanelstång
  • 4 kardemummakapslar eller 0,5 tsk grovt mortlad kardemumma
  • 5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 dl mandelflarn
  • ev färsk koriander
  • ev skivad chili

Kyckling korma med kryddigt ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Kyckling med härliga smaker från Indien.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg kycklingbitar, vitlök, ingefära och 1 matsked olja i en bunke. Blanda ordentligt. Mixa löken i mixer tillsammans med 1 matsked vatten. Häll 1 matsked olja i en stor stekpanna, stek löken på medelstark värme i 5 minuter under omrörning.
  2. Lägg i kycklingbitarna. Tillsätt garam masala. Rör om ordentligt och stek cirka 3 minuter. Häll på kokosmjölk. Rör om ordentligt och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt puttra i 20 minuter. Rör om då och då.

Kryddigt ris

  1. Skölj riset med kallt vatten i en trådsil. Värm olja i en kastrull, lägg i kanelstång och kardemumma och fräs någon minut. Häll i riset och rör om.
  2. Häll i vatten och salt och rör om. Koka på svag värme i 15 minuter. Smaka av den färdiga kycklingen med citronsaft och salt.

Till servering

  1. Rosta kokos och mandelflarn i en torr stekpanna på medelhög värme under omrörning. Servera kycklingen med kryddigt ris, mandelflarn och kokos. Garnera gärna med koriander och chili.

Tips

Servera gärna med nanabröd, finns att köpa färdiga i butiken. Pensla med smält smör och värm några minuter i ugnen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2012-10-22

Succé då jag bjöd på denna rätt! Skippade dock chili och färsk koriander.