
Kyckling korma med kryddigt ris
Betyg (1-5):
Kyckling med härliga smaker från Indien.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
- 500 g bitar kycklingbröst eller lårfilé
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 2 msk finriven färsk ingefära
- 2 msk solrosolja
- 2 hackade gula lökar
- 1 msk vatten
- 2 msk garam masala
- 400 ml kokosmjölk, helst creamed coconutmilk, 1 burk
- 0.5 citron, pressad saft
- 1 tsk salt
- Kryddigt ris:
- 3 dl basmatiris
- 1 msk solrosolja
- 1 kanelstång
- 4 kardemummakapslar eller 0,5 tsk grovt mortlad kardemumma
- 5 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- 0.5 dl kokosflingor
- 0.5 dl mandelflarn
- ev färsk koriander
- ev skivad chili
Gör så här
- Lägg kycklingbitar, vitlök, ingefära och 1 matsked olja i en bunke. Blanda ordentligt. Mixa löken i mixer tillsammans med 1 matsked vatten. Häll 1 matsked olja i en stor stekpanna, stek löken på medelstark värme i 5 minuter under omrörning.
- Lägg i kycklingbitarna. Tillsätt garam masala. Rör om ordentligt och stek cirka 3 minuter. Häll på kokosmjölk. Rör om ordentligt och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt puttra i 20 minuter. Rör om då och då.
Kryddigt ris
- Skölj riset med kallt vatten i en trådsil. Värm olja i en kastrull, lägg i kanelstång och kardemumma och fräs någon minut. Häll i riset och rör om.
- Häll i vatten och salt och rör om. Koka på svag värme i 15 minuter. Smaka av den färdiga kycklingen med citronsaft och salt.
Till servering
- Rosta kokos och mandelflarn i en torr stekpanna på medelhög värme under omrörning. Servera kycklingen med kryddigt ris, mandelflarn och kokos. Garnera gärna med koriander och chili.
Tips

Servera gärna med nanabröd, finns att köpa färdiga i butiken. Pensla med smält smör och värm några minuter i ugnen.
Kyckling korma med kryddigt ris
Betyg (1-5):
Kyckling med härliga smaker från Indien.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Gör så här
- Lägg kycklingbitar, vitlök, ingefära och 1 matsked olja i en bunke. Blanda ordentligt. Mixa löken i mixer tillsammans med 1 matsked vatten. Häll 1 matsked olja i en stor stekpanna, stek löken på medelstark värme i 5 minuter under omrörning.
- Lägg i kycklingbitarna. Tillsätt garam masala. Rör om ordentligt och stek cirka 3 minuter. Häll på kokosmjölk. Rör om ordentligt och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt puttra i 20 minuter. Rör om då och då.
Kryddigt ris
- Skölj riset med kallt vatten i en trådsil. Värm olja i en kastrull, lägg i kanelstång och kardemumma och fräs någon minut. Häll i riset och rör om.
- Häll i vatten och salt och rör om. Koka på svag värme i 15 minuter. Smaka av den färdiga kycklingen med citronsaft och salt.
Till servering
- Rosta kokos och mandelflarn i en torr stekpanna på medelhög värme under omrörning. Servera kycklingen med kryddigt ris, mandelflarn och kokos. Garnera gärna med koriander och chili.
Tips

Servera gärna med nanabröd, finns att köpa färdiga i butiken. Pensla med smält smör och värm några minuter i ugnen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-10-22
Succé då jag bjöd på denna rätt! Skippade dock chili och färsk koriander.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Åsa
2012-10-22
Succé då jag bjöd på denna rätt! Skippade dock chili och färsk koriander.