Kycklingburgare med chiliaioli

Kycklingburgare med chiliaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 500 g kycklingfilé i tunna skivor
  • olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 zucchini
  • 4 hamburgerbröd
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 4 små tomater, skivade
  • 1 tsk salt
  • Chiliaioli:
  • 2 dl Hellmans majonnäs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Gör så här

  1. Smaka av majonnäsen med sambal och vitlök.
  2. Pensla kycklingen med lite olivolja, salta och peppra.Grilla på båda sidor tills kycklingen är genomstekt och har fin grillyta, 1–2 min per sida. Skär zucchini i 1 cm skivor. Pensla med lite olivolja, salta och grilla mjuka.
  3. Fyll bröden med sallad, zucchini, tomat, 2–3 kycklingskivor och chiliaioli.

Tips

Du kan gärna variera smaksättningen av majonnäsen med lime, chipotle eller gari.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kycklingburgare med chiliaioli
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g kycklingfilé i tunna skivor
  • olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 zucchini
  • 4 hamburgerbröd
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 4 små tomater, skivade
  • 1 tsk salt
  • Chiliaioli:
  • 2 dl Hellmans majonnäs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Kycklingburgare med chiliaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Smaka av majonnäsen med sambal och vitlök.
  2. Pensla kycklingen med lite olivolja, salta och peppra.Grilla på båda sidor tills kycklingen är genomstekt och har fin grillyta, 1–2 min per sida. Skär zucchini i 1 cm skivor. Pensla med lite olivolja, salta och grilla mjuka.
  3. Fyll bröden med sallad, zucchini, tomat, 2–3 kycklingskivor och chiliaioli.

Tips

Du kan gärna variera smaksättningen av majonnäsen med lime, chipotle eller gari.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!