Kycklingburgare med chiliaioli
  • Tid 25 min

Kycklingburgare med chiliaioli

4.67 (6 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfilé i tunna skivor
  • olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 0.5 zucchini
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 små tomater, skivade
Chiliaioli:
  • 2 dl Hellmans majonnäs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smaka av majonnäsen med sambal och vitlök.

  2. 2

    Pensla kycklingen med lite olivolja, salta och peppra.Grilla på båda sidor tills kycklingen är genomstekt och har fin grillyta, 1–2 min per sida. Skär zucchini i 1 cm skivor. Pensla med lite olivolja, salta och grilla mjuka.

  3. 3

    Fyll bröden med sallad, zucchini, tomat, 2–3 kycklingskivor och chiliaioli.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Du kan gärna variera smaksättningen av majonnäsen med lime, chipotle eller gari.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar