Kycklingben med ingefärsglaze

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Ett perfekt allternativ till ribs på julbordet. Kyckling med en smakrik glaze på ingefära och soja.

Tillagningstid: 1 tim + 7 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
  • 1 kg kycklingben
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 gul lök, i kvartar
  • 2 lagerblad
  • 1 färsk rosmarin, två rosmarinkvistar
  • 1 msk salt
  • Glaze
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 dl japansk soja, gärna kikkoman
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Koka kycklingbenen i en stor kastrull med vatten, ättiksprit, lök, lagerblad, salt och rosmarin ca 45 min.
  2. Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan. Sätt ugnen på 225°. Koka ihop alla ingredienser till glazen 5 min, till en sirapslik konsistens.
  3. Ta bort skinnet från kycklingbenen och pensla på glazen. Rosta i ugnen 7 min.

Tips

Glazen är verkligen supergod – dubbla gärna mängden ...

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-01-07

Till Micaela: Ja, det gå bra :) Vänligen Hanna, redaktör

Micaela

2020-12-20

Hej. kan man koka och ta bort skinnet och förvara dom i kyl tills nästa dag, innan man rostar dom i ugnen?

Agneta

2018-01-07

De var de godaste kycklingben jag har ätit.

Kycklingben med ingefärsglaze
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg kycklingben
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 gul lök, i kvartar
  • 2 lagerblad
  • 1 färsk rosmarin, två rosmarinkvistar
  • 1 msk salt
  • Glaze
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 dl japansk soja, gärna kikkoman
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sesamolja

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Ett perfekt allternativ till ribs på julbordet. Kyckling med en smakrik glaze på ingefära och soja.

Tillagningstid: 1 tim + 7 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Koka kycklingbenen i en stor kastrull med vatten, ättiksprit, lök, lagerblad, salt och rosmarin ca 45 min.
  2. Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan. Sätt ugnen på 225°. Koka ihop alla ingredienser till glazen 5 min, till en sirapslik konsistens.
  3. Ta bort skinnet från kycklingbenen och pensla på glazen. Rosta i ugnen 7 min.

Tips

Glazen är verkligen supergod – dubbla gärna mängden ...

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-01-07

Till Micaela: Ja, det gå bra :) Vänligen Hanna, redaktör

Micaela

2020-12-20

Hej. kan man koka och ta bort skinnet och förvara dom i kyl tills nästa dag, innan man rostar dom i ugnen?

Agneta

2018-01-07

De var de godaste kycklingben jag har ätit.