Kycklingben med ingefärsglaze
  • Tid 1 tim + 7 min i ugn
  • Ugn 225º

Kycklingben med ingefärsglaze

4 (2 betyg)

Ett perfekt allternativ till ribs på julbordet. Kyckling med en smakrik glaze på ingefära och soja.

  • Tillagningstid 1 tim + 7 min i ugn
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 1 kg kycklingben
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 gul lök, i kvartar
  • 2 lagerblad
  • 1 msk salt
  • 1 färsk rosmarin, två rosmarinkvistar
Glaze
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 dl japansk soja, gärna kikkoman
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sesamolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka kycklingbenen i en stor kastrull med vatten, ättiksprit, lök, lagerblad, salt och rosmarin ca 45 min.

  2. 2

    Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan. Sätt ugnen på 225°. Koka ihop alla ingredienser till glazen 5 min, till en sirapslik konsistens.

  3. 3

    Ta bort skinnet från kycklingbenen och pensla på glazen. Rosta i ugnen 7 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Glazen är verkligen supergod – dubbla gärna mängden ...
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Agneta

    De var de godaste kycklingben jag har ätit.