Koreansk BBQ-taco
  • Tid 50 min

Koreansk BBQ-taco

5 (2 betyg)

Ny ˮtacoˮ-variant. Supergod!

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g sojabitar eller liknande vegoprodukt
Koreansk grillsås
  • 0.5 dl ketchup
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk srirachasås
  • 2 msk agavesirap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Till servering
  • 4 tortillabröd
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 avokador, mosade
  • picklad rödlök (se recept på coop.se)
  • 1 msk sesamfrön, torrostade
  • 1 lime, i klyftor
  • 0.5 kruka koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till grillsåsen. Vänd runt sojabitarna i såsen och marinera minst 30 min, gärna längre.

  2. 2

    Trä vegobitarna på spett och grilla till fin färg. Värm tortillabröden på grillen och fyll med vegobitar, salladslök, avokado och picklad rödlök. Strö på sesamfrön och pressa över limesaft. Servera ev även med färsk koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Blanda den mosade avokadon med citronsaft, lite vitlök och salt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar