Koreansk BBQ-taco

Koreansk BBQ-taco

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Ny ˮtacoˮ-variant. Supergod!

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
  • 400 g sojabitar eller liknande vegoprodukt
  • Koreansk grillsås
  • 0.5 dl ketchup
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk srirachasås
  • 2 msk agavesirap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 4 tortillabröd
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 avokador, mosade
  • picklad rödlök (se recept på coop.se)
  • 1 msk sesamfrön, torrostade
  • 1 lime, i klyftor
  • 0.5 kruka koriander

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till grillsåsen. Vänd runt sojabitarna i såsen och marinera minst 30 min, gärna längre.
  2. Trä vegobitarna på spett och grilla till fin färg. Värm tortillabröden på grillen och fyll med vegobitar, salladslök, avokado och picklad rödlök. Strö på sesamfrön och pressa över limesaft. Servera ev även med färsk koriander.

Tips

Blanda den mosade avokadon med citronsaft, lite vitlök och salt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Koreansk BBQ-taco
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 400 g sojabitar eller liknande vegoprodukt
  • Koreansk grillsås
  • 0.5 dl ketchup
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk srirachasås
  • 2 msk agavesirap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 4 tortillabröd
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 avokador, mosade
  • picklad rödlök (se recept på coop.se)
  • 1 msk sesamfrön, torrostade
  • 1 lime, i klyftor
  • 0.5 kruka koriander

Koreansk BBQ-taco

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Ny ˮtacoˮ-variant. Supergod!

Tillagningstid: 50 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till grillsåsen. Vänd runt sojabitarna i såsen och marinera minst 30 min, gärna längre.
  2. Trä vegobitarna på spett och grilla till fin färg. Värm tortillabröden på grillen och fyll med vegobitar, salladslök, avokado och picklad rödlök. Strö på sesamfrön och pressa över limesaft. Servera ev även med färsk koriander.

Tips

Blanda den mosade avokadon med citronsaft, lite vitlök och salt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!