Veganska köttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (5 betyg)

Veganska färsbollar med smak av senap som serveras med söt kålrotsspaghetti och färsk grönkål kryddad med ingefära. Gott att servera med äppelmos.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 0.5 msk neutral olja
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl sojagrädde eller vatten
  • 600 g vegetarisk formbar vegofärs
  • 1 msk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk neutral olja
  • Till servering:
  • 250 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
  • 100 g färsk grönkål, i bitar
  • neutral olja, till stekning
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn löken i olja. Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla ca 3 min. Tillsätt lök, färs, senap och salt. Blanda till en jämn smet.
  2. Forma färsen till små bollar med blöta händer. Stek färsbollarna runt om i olja på medelhög värme 7–8 min.
  3. Fräs kålrot och grönkål i olja på hög värme någon minut. Tillsätt ingefära och smaka av med salt och peppar. Servera julbullarna med kålrotsspaghettin.

Servering

Gott att servera äppelmos till.

Tips

Blanda hälften Eriksberg Hovmästarlager 0,5% och hälften Apotekarnes julmust med kanelstång, stjärnanis och skivad apelsin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerade grillade tofuspett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vietnamesiska rispappersrullar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Koreansk BBQ-taco

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Friterad tofu i het och kryddig sås

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tacotårta med nachos

Betyg
Betyg
(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 0.5 msk neutral olja
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl sojagrädde eller vatten
  • 600 g vegetarisk formbar vegofärs
  • 1 msk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk neutral olja
  • Till servering:
  • 250 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
  • 100 g färsk grönkål, i bitar
  • neutral olja, till stekning
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • salt och svartpeppar

Veganska köttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (5 betyg)

Veganska färsbollar med smak av senap som serveras med söt kålrotsspaghetti och färsk grönkål kryddad med ingefära. Gott att servera med äppelmos.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn löken i olja. Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla ca 3 min. Tillsätt lök, färs, senap och salt. Blanda till en jämn smet.
  2. Forma färsen till små bollar med blöta händer. Stek färsbollarna runt om i olja på medelhög värme 7–8 min.
  3. Fräs kålrot och grönkål i olja på hög värme någon minut. Tillsätt ingefära och smaka av med salt och peppar. Servera julbullarna med kålrotsspaghettin.

Servering

Gott att servera äppelmos till.

Tips

Blanda hälften Eriksberg Hovmästarlager 0,5% och hälften Apotekarnes julmust med kanelstång, stjärnanis och skivad apelsin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerade grillade tofuspett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vietnamesiska rispappersrullar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Koreansk BBQ-taco

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Friterad tofu i het och kryddig sås

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tacotårta med nachos

Betyg
Betyg
(9)