Tacotårta med nachos
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Tacotårta med nachos

4.6 (5 betyg)

Visste ni att fredagsmyset kan serveras som en tårta? Tacotårtan är god, rolig och innovativ!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

8 portioner
  • 500 g nötfärs eller sojafärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 paprika, fintärnad
  • 1 förpackning tacokrydda à ca 40 g
  • 1 dl vatten
  • 400 g kokta vita bönor, burk bruttovikt
  • 1 burk tacosås à 240 g
  • 5 tortillabröd, medium
  • 3 dl riven ost
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 burk tacosås à 240 g
  • 20 nachochips
  • 2 dl riven ost
Till servering:
  • 70 g salladsmix
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs färsen tills den är brun och smulig. Tillsätt lök, paprika och tacokrydda. Stek under omrörning någon minut till. Häll i vatten och låt koka in i färsen. Vänd ner avsköldja bönor och en burk tacosås.

  2. 2

    Varva tortillabröd med färs, riven ost och crème fraiche i en pajform. Avsluta med att täcka tårtan med tacosås.

  3. 3

    Fördela chips ovanpå och strö över riven ost. Grädda långt ner i ugnen ca 20 minuter. Servera tårtan med en grönsallad, gräddfil och toppa ev med koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tårtan kan göras på plåt med bakplåtspapper och flyttas över till ett serveringsfat.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Camilla

    Ps. Vet inte om det räcker till 8 portioner.... vi åt nästan upp hela på tre personer.

  • Camilla

    Kanon god!! Uppskattas av både barn och vuxna. :) Men köp två burkar med tacosås, och två förpackningar riven ost.... jag missade att det stod på två ställen.