Vegansk pasta med svamp

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

En supergod vegansk pasta med champinjoner och havregrädde som smaksätts med senap, ketchup och cayennepeppar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 400 g spagetti
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2.5 dl Havregrädde
  • 0.5 dl ketchup
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • Kikärtssallad med blomkål
  • 350 g blomkål med blast
  • 380 g kokta kikärtor, sköljda, (på burk, bruttovikt)
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vinäger
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Stek champinjoner och lök i olja till fin färg. Tillsätt havregrädde, ketchup, senap, vitlök, salt, peppar och cayennepeppar.
  2. Ta bort och spara blasten från blomkålen. Skiva blomkålen tunt gärna med mandolin. Blanda kikärtor med skivad blomkål, olja, vinäger, salt och peppar. Woka blomkålsblasten i olja och krydda med flingsalt. Servera salladen och blasten till pastan.

Tips

Vill ni hellre ha varma grönsaker koka blomkålen med pastan och lägg kikärtorna i pastasåsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit Andersson

2020-01-10

Jate god hälsningar Berit

Liknande recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(56)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(12)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Kycklingbollar med dill och citron

(59)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(74)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g spagetti
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2.5 dl Havregrädde
  • 0.5 dl ketchup
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • Kikärtssallad med blomkål
  • 350 g blomkål med blast
  • 380 g kokta kikärtor, sköljda, (på burk, bruttovikt)
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vinäger
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Vegansk pasta med svamp

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

En supergod vegansk pasta med champinjoner och havregrädde som smaksätts med senap, ketchup och cayennepeppar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Stek champinjoner och lök i olja till fin färg. Tillsätt havregrädde, ketchup, senap, vitlök, salt, peppar och cayennepeppar.
  2. Ta bort och spara blasten från blomkålen. Skiva blomkålen tunt gärna med mandolin. Blanda kikärtor med skivad blomkål, olja, vinäger, salt och peppar. Woka blomkålsblasten i olja och krydda med flingsalt. Servera salladen och blasten till pastan.

Tips

Vill ni hellre ha varma grönsaker koka blomkålen med pastan och lägg kikärtorna i pastasåsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit Andersson

2020-01-10

Jate god hälsningar Berit

Liknande recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(56)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(12)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Kycklingbollar med dill och citron

(59)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(74)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies