Vegansk kladdkaka

Vegansk kladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Vårt recept på vegansk kladdkaka är enkelt och görs med kikärtsspad. En kladdig, god och snabb kladdkaka som är perfekt som vegansk fika!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
  • 150 g växtbaserat margarin
  • 1 dl kikärtsspad
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • florsocker
  • växtbaserad grädde

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form, 22-24 cm i diameter. Smält margarinet och blanda med kikärtsspad.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner margarinet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  3. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt gärna kakan kallna helt i kylen innan servering. Pudra över florsocker och servera med växtbaserad vispad grädde eller glass.

Gör glutenfri

  1. Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegansk kladdkaka
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 150 g växtbaserat margarin
  • 1 dl kikärtsspad
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • florsocker
  • växtbaserad grädde

Vegansk kladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Vårt recept på vegansk kladdkaka är enkelt och görs med kikärtsspad. En kladdig, god och snabb kladdkaka som är perfekt som vegansk fika!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
8 bitar

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form, 22-24 cm i diameter. Smält margarinet och blanda med kikärtsspad.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner margarinet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  3. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt gärna kakan kallna helt i kylen innan servering. Pudra över florsocker och servera med växtbaserad vispad grädde eller glass.

Gör glutenfri

  1. Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!