Vegansk kladdkaka

Vegansk kladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Vårt recept på vegansk kladdkaka är enkelt och görs med kikärtsspad. En kladdig, god och snabb kladdkaka som är perfekt som vegansk fika!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g växtbaserat margarin
  • 1 dl kikärtsspad
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • florsocker
  • växtbaserad grädde

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form, 22-24 cm i diameter. Smält margarinet och blanda med kikärtsspad.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner margarinet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  3. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt gärna kakan kallna helt i kylen innan servering. Pudra över florsocker och servera med växtbaserad vispad grädde eller glass.

Gör glutenfri

  1. Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Marängtårta med daim och jordgubbar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Rödbets- och chokladkaka

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Belgiska våfflor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Vegansk kladdkaka
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 150 g växtbaserat margarin
  • 1 dl kikärtsspad
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • florsocker
  • växtbaserad grädde

Vegansk kladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Vårt recept på vegansk kladdkaka är enkelt och görs med kikärtsspad. En kladdig, god och snabb kladdkaka som är perfekt som vegansk fika!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form, 22-24 cm i diameter. Smält margarinet och blanda med kikärtsspad.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner margarinet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  3. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt gärna kakan kallna helt i kylen innan servering. Pudra över florsocker och servera med växtbaserad vispad grädde eller glass.

Gör glutenfri

  1. Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Marängtårta med daim och jordgubbar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Rödbets- och chokladkaka

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Belgiska våfflor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)