Vegansk kladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Vårt recept på vegansk kladdkaka är enkelt och görs med kikärtsspad. En kladdig, god och snabb kladdkaka som är perfekt som vegansk fika!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g växtbaserat margarin
  • 1 dl kikärtsspad
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • florsocker
  • växtbaserad grädde

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form, 22-24 cm i diameter. Smält margarinet och blanda med kikärtsspad.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner margarinet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  3. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt gärna kakan kallna helt i kylen innan servering. Pudra över florsocker och servera med växtbaserad vispad grädde eller glass.

Gör glutenfri

  1. Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(23)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 150 g växtbaserat margarin
  • 1 dl kikärtsspad
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • florsocker
  • växtbaserad grädde

Vegansk kladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Vårt recept på vegansk kladdkaka är enkelt och görs med kikärtsspad. En kladdig, god och snabb kladdkaka som är perfekt som vegansk fika!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form, 22-24 cm i diameter. Smält margarinet och blanda med kikärtsspad.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner margarinet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  3. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt gärna kakan kallna helt i kylen innan servering. Pudra över florsocker och servera med växtbaserad vispad grädde eller glass.

Gör glutenfri

  1. Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(23)