Vegansk glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Vegansk gräddglass med havregrädde, cashewnötter, banan och fikon. Enkelt och otroligt gott!

Tillagningstid: 10 min + tid att frysa
5 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 banan
  • 1.5 dl Havregrädde
  • 0.5 dl agavesirap
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk kokosolja
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 färska fikon (eller färska bär)

Gör så här

  1. Blötlägg nötterna minst 5 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet. Mixa nötterna med resten av ingredienserna (utom fikonen) till en krämig smet.
  2. Skiva fikonen och tryck ner dem mot sidorna i glassformarna. Häll i smeten och knacka lätt mot bordet så att den rinner ner ordentligt och luftbubblorna försvinner. Stick ner glasspinnarna och låt frysa minst 2 timmar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2017-07-08

Enkelt och gott! Uppskattades av både vuxna och barn.

Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(141)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 banan
  • 1.5 dl Havregrädde
  • 0.5 dl agavesirap
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk kokosolja
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 färska fikon (eller färska bär)

Vegansk glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Vegansk gräddglass med havregrädde, cashewnötter, banan och fikon. Enkelt och otroligt gott!

Tillagningstid: 10 min + tid att frysa
5 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg nötterna minst 5 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet. Mixa nötterna med resten av ingredienserna (utom fikonen) till en krämig smet.
  2. Skiva fikonen och tryck ner dem mot sidorna i glassformarna. Häll i smeten och knacka lätt mot bordet så att den rinner ner ordentligt och luftbubblorna försvinner. Stick ner glasspinnarna och låt frysa minst 2 timmar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2017-07-08

Enkelt och gott! Uppskattades av både vuxna och barn.

Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(141)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)