Vegansk glass

Vegansk glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Vegansk gräddglass med havregrädde, cashewnötter, banan och fikon. Enkelt och otroligt gott!

Tillagningstid: 10 min + tid att frysa
5 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 banan
  • 1.5 dl Havregrädde
  • 0.5 dl agavesirap
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk kokosolja
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 färska fikon (eller färska bär)

Gör så här

  1. Blötlägg nötterna minst 5 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet. Mixa nötterna med resten av ingredienserna (utom fikonen) till en krämig smet.
  2. Skiva fikonen och tryck ner dem mot sidorna i glassformarna. Häll i smeten och knacka lätt mot bordet så att den rinner ner ordentligt och luftbubblorna försvinner. Stick ner glasspinnarna och låt frysa minst 2 timmar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2017-07-08

Enkelt och gott! Uppskattades av både vuxna och barn.

Liknande recept

Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Banankaka med choklad

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Zuleikatårta

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Äppelkaka med havregryn

Betyg
Betyg
(174)
Spara recept

Karamelliserade bananer

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg
Betyg
(56)
Vegansk glass
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 banan
  • 1.5 dl Havregrädde
  • 0.5 dl agavesirap
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk kokosolja
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 färska fikon (eller färska bär)

Vegansk glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Vegansk gräddglass med havregrädde, cashewnötter, banan och fikon. Enkelt och otroligt gott!

Tillagningstid: 10 min + tid att frysa
5 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg nötterna minst 5 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet. Mixa nötterna med resten av ingredienserna (utom fikonen) till en krämig smet.
  2. Skiva fikonen och tryck ner dem mot sidorna i glassformarna. Häll i smeten och knacka lätt mot bordet så att den rinner ner ordentligt och luftbubblorna försvinner. Stick ner glasspinnarna och låt frysa minst 2 timmar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2017-07-08

Enkelt och gott! Uppskattades av både vuxna och barn.

Liknande recept

Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Banankaka med choklad

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Zuleikatårta

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Äppelkaka med havregryn

Betyg
Betyg
(174)
Spara recept

Karamelliserade bananer

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg
Betyg
(56)