Vegansk brownie

Vegansk brownie

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Kan man baka brownies utan smör, ägg och vetemjöl? Ja, det går jättebra! Baka dessa veganska och glutenfria brownies så kan alla njuta av något gott till fika.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
  • 2 msk krossade chiafrön
  • 1 dl vatten
  • kokosolja till formen
  • kokosflingor till formen
  • 2 dl nötsmör, gärna cashewnötssmör
  • 1 dl kokossocker
  • 1 dl lönnsirap
  • 3 msk havredryck eller liknande
  • 1 dl finmixade havregryn eller havremjöl
  • 1 dl kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • Till servering:
  • t ex vegansk vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º. Blanda krossade chiafrön med vatten och låt svälla ca 15 min. Olja in en form (ca 20x30 cm) med kokosolja och strö över kokosflingor. Vispa ihop nötsmör med socker, sirap, havredryck och chiafröblandningen till en jämn smet på låg hastighet med elvisp.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna i sin form. Servera med t ex glass.

Tips

Gör din egen varma choklad på 3 dl mjölkdryck, 1 tsk kakao och ½ tsk kokossocker. Smaksätt ev med kardemumma, vaniljpulver eller chiliflakes.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegansk brownie
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 msk krossade chiafrön
  • 1 dl vatten
  • kokosolja till formen
  • kokosflingor till formen
  • 2 dl nötsmör, gärna cashewnötssmör
  • 1 dl kokossocker
  • 1 dl lönnsirap
  • 3 msk havredryck eller liknande
  • 1 dl finmixade havregryn eller havremjöl
  • 1 dl kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • Till servering:
  • t ex vegansk vaniljglass

Vegansk brownie

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Kan man baka brownies utan smör, ägg och vetemjöl? Ja, det går jättebra! Baka dessa veganska och glutenfria brownies så kan alla njuta av något gott till fika.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º. Blanda krossade chiafrön med vatten och låt svälla ca 15 min. Olja in en form (ca 20x30 cm) med kokosolja och strö över kokosflingor. Vispa ihop nötsmör med socker, sirap, havredryck och chiafröblandningen till en jämn smet på låg hastighet med elvisp.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna i sin form. Servera med t ex glass.

Tips

Gör din egen varma choklad på 3 dl mjölkdryck, 1 tsk kakao och ½ tsk kokossocker. Smaksätt ev med kardemumma, vaniljpulver eller chiliflakes.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!