Kärleksmums
Kärleksmums toppad med glasyr och kokosflingor är enkelt att baka och mångas favorit på fikabordet.
Kärleksmums i långpanna - enkla, goda chokladrutor med krämig chokladglasyr. Vårt klassiska recept toppas självklart med kokos.
Kokosflingorna kan färgas med karamellfärg för en färggladare kaka. Eller toppa med strössel!
Kärleksmums i långpanna - enkla, goda chokladrutor med krämig chokladglasyr. Vårt klassiska recept toppas självklart med kokos.
Kokosflingorna kan färgas med karamellfärg för en färggladare kaka. Eller toppa med strössel!
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-03-02
Vi är så glada att ni gillar vår kärleksmums - kanske världens godaste kaka? Receptet är samma som tidigare, så vi har inte ändrat mängden smör.
2020-09-18
Nu har kakaon också ramlat bort ur receptet...
2020-09-02
Hej verkar som att ingredienserna fallit ut igen men läste att det ska vara 150g smör i, har det alltid varit det på detta recept? Gjorde denna för väldigt längesen och kan inte minnas att det skulle vara så mycket smör i så undrar ifall ni ändrat receptet något? :)
2020-05-13
Hej Heidi! Det ska, som du säger, även vara 150 g smör i smeten. Mvh Maja (redaktör)
2020-05-05
Hejsan . Ska de bara vara solrosolja i smeten inget smör? Mvh Heidi
2020-03-02
Hej Mats! Ingredienserna hade fallit bort ur listan men nu ska de vara tillbaka igen. Tack för att du uppmärksammade oss på det! Mvh Maja (redaktör)
2020-02-25
Hej Åsa! Jag håller med dig ang smälta smör. Hur mycket undrar man. Dessutom ska det väl vara kakao i kakan...Av misstag, i all hast, tog jag 75 g smör och oljan i smeten. Dessutom 0.5 dl kakao.. Vart bra det också. Min 5-årige son gillade den verkligen..
2020-02-17
Hej Theodor! De ska gräddas i 175 grader /Maja (webbredaktör)
2020-02-16
Hur många grader på det gräddas i?
2020-02-05
Hej Åsa! Ingredienserna hade fallit bort men nu är de på plats igen! /Maja (redaktör)
2020-01-26
Hur mycket kakao man ska ha står inte heller..
2020-01-26
I receptet till själva kakan står det att man ska smälta smör och blanda i det. Men i ingredienslistan står det inget om något smör. Bara olja. Någon som vet?
2018-08-20
Bra recept får ta ut den lite tidigare bara
2017-05-23
Fantastisk kaka
2017-03-05
Jättegod! Bra recept😀
2016-02-14
Dåligt recept! Glasyren var för lös och rann ner vid kanterna och gjorde kakan blöt i botten. För söt också!! Blää
2016-01-08
Det står 45 min men ett ställe står det 25 - 30 min ?? Ugn: 175º 45 minuter, 23 november 2015: De menar nog att det tar 45 min totalt att baka kakan. Men den skall endast stå inne i 25-30 min,
2015-11-23
Blanda allt väl och häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt kakan svalna lite.
2015-09-26
När man gör glasyren ska man låta smöret svalna eller är det bara att häla på kaffet?
2015-08-05
riktigt goda! använd inte en större form än vad som skrivs i receptet och sen var det tur att jag läste bland kommentarerna för annars hade jag blandat ihop alla ingredienser till glasyren när smöret fortfarande var varmt. Smöret ska alltså ha svalat! :D
2015-07-23
Absolut det bästa receptet. Otroligt saftig, perfekt höjd. Hade inne kakan i 25 min. Fått massa beröm för kakan. Minus för att den tog slit för fort.
2015-07-10
Toppen god kaka även utan glasyr. Tog filmjölk istället för mjölk, det blev mycket bra.
2015-06-08
Jätte torr kaka, gjorde precis som receptet. Så ett minus på det
2015-05-06
Vad ska man ha ugnen på? 200 grader?
2015-02-10
Mmmmm gott
2015-02-09
Underbar ..
2015-01-25
Kakan är helt fantastisk Går dock inte att byta mot Oboy då denna inte innehåller så mycket kakao utan nästan bara socker
2015-01-09
den är helt undebar
2014-11-09
tack flr receptet, jag ska baka den.
2014-10-19
Jättegod. Vi la i lite hackad choklad också. :)
2014-10-11
kan man lägga en dl Oboy istället för kakao ?
2014-09-15
Jätte god kaka! Jag rekommenderar denna goda smaskiga kakan!!
2014-07-08
Jätte gott rekommenderar den verkligen !!:)
2014-07-02
Jättegod, rekommenderas++ Den blir bara god om man försöker mera (;
2014-03-20
Jag hade i 100g marabou choklad i kakakn och 100g i glasyren och skipppade kaffet! Kakan blev super saftig och jätte god!
2014-03-18
JÄTTE GOOOTT
2014-01-19
Jätte jätte gottttttttttttt
2014-01-12
Jätte gott!
2013-11-13
@Sofie Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
2013-11-11
Om man vill ha det glutenfritt, byter man bara ut mjölet då? Vad passar bäst, rismjöl, majsmjöl..?
2013-06-24
Undrar också om rapsolja i stället för solrosolja. Konstigt svar Jessica fick. Oljan är ju i smeten , inte i glasyren
2013-03-04
jag följde allt som stog på recepten den va jättegod ;) lycka till ni andra
2012-09-27
Det kan du göra.
2012-09-26
Kan man ta rapsolja istället för solrosolja?
2012-09-24
Nej, olja i glasyren fungerar inte för då stelnar den inte.
2012-09-24
kan man köra med matolja då ?
2012-09-09
Gott!
2012-07-24
Annica, du kan ta vilken vätska som helst till glasyren, t.ex. 0,75 dl vatten.
2012-07-23
Jag tycker inte om kaffe. Vad kan jag välja istället för 0,75 dl starkt kaffe i glasyren och den ändå blir lika fin konsistensen?
2012-07-20
Bra påpekande om storleken på formarna, Susanne. Vi ska bli tydligare! En liten långpanna är en rektangulär form på ungefär 24×30 cm.
2012-07-19
Jag önskar och det gäller alla era recept att ni skriver hur stora formarna ska vara till kakorna. T.ex en liten långpanna....vad är det.
2012-06-11
Du kan ta t ex rapsolja, men inte olivolja.
2012-06-10
Solrosolja har jag inte hemma går det bra med någon annan olja ?
2012-04-21
Kakan reste sig inte i ugnen :( dock hade vi inte någon olja i, vi bytte ut den mot en dl mjölk
2012-02-28
Bästa receptet! Bra med olja i smeten.
2012-02-13
Bästa receptet någonsin!!! Otroligt gott blev det =)
2012-02-10
GÖTT, detta ska jag baka idag minsann!! Roligt att ha till allaHjärtansDag <3
2012-01-29
Så gott, så gott, jösses.....man tar lite för mycket kaka bara.
2012-01-25
Muuuuuummmmmmsssss:Detta kan smaka gott jag gör det presic
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-03-02
Vi är så glada att ni gillar vår kärleksmums - kanske världens godaste kaka? Receptet är samma som tidigare, så vi har inte ändrat mängden smör.
Hedvig
2020-09-18
Nu har kakaon också ramlat bort ur receptet...
Therese
2020-09-02
Hej verkar som att ingredienserna fallit ut igen men läste att det ska vara 150g smör i, har det alltid varit det på detta recept? Gjorde denna för väldigt längesen och kan inte minnas att det skulle vara så mycket smör i så undrar ifall ni ändrat receptet något? :)
2020-05-13
Hej Heidi! Det ska, som du säger, även vara 150 g smör i smeten. Mvh Maja (redaktör)
Heidi
2020-05-05
Hejsan . Ska de bara vara solrosolja i smeten inget smör? Mvh Heidi
2020-03-02
Hej Mats! Ingredienserna hade fallit bort ur listan men nu ska de vara tillbaka igen. Tack för att du uppmärksammade oss på det! Mvh Maja (redaktör)
Mats
2020-02-25
Hej Åsa! Jag håller med dig ang smälta smör. Hur mycket undrar man. Dessutom ska det väl vara kakao i kakan...Av misstag, i all hast, tog jag 75 g smör och oljan i smeten. Dessutom 0.5 dl kakao.. Vart bra det också. Min 5-årige son gillade den verkligen..
2020-02-17
Hej Theodor! De ska gräddas i 175 grader /Maja (webbredaktör)
Theodor
2020-02-16
Hur många grader på det gräddas i?
2020-02-05
Hej Åsa! Ingredienserna hade fallit bort men nu är de på plats igen! /Maja (redaktör)
Åsa
2020-01-26
Hur mycket kakao man ska ha står inte heller..
Åsa
2020-01-26
I receptet till själva kakan står det att man ska smälta smör och blanda i det. Men i ingredienslistan står det inget om något smör. Bara olja. Någon som vet?
Cecilia
2018-08-20
Bra recept får ta ut den lite tidigare bara
Miki
2017-05-23
Fantastisk kaka
Elisabet
2017-03-05
Jättegod! Bra recept😀
Emilie
2016-02-14
Dåligt recept! Glasyren var för lös och rann ner vid kanterna och gjorde kakan blöt i botten. För söt också!! Blää
Alexandra
2016-01-08
Det står 45 min men ett ställe står det 25 - 30 min ?? Ugn: 175º 45 minuter, 23 november 2015: De menar nog att det tar 45 min totalt att baka kakan. Men den skall endast stå inne i 25-30 min,
Det står 45 min men ett ställe står det 25 - 30 min ?? Ugn: 175º 45 minuter
2015-11-23
Blanda allt väl och häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt kakan svalna lite.
Nicole
2015-09-26
När man gör glasyren ska man låta smöret svalna eller är det bara att häla på kaffet?
Kris
2015-08-05
riktigt goda! använd inte en större form än vad som skrivs i receptet och sen var det tur att jag läste bland kommentarerna för annars hade jag blandat ihop alla ingredienser till glasyren när smöret fortfarande var varmt. Smöret ska alltså ha svalat! :D
Anna
2015-07-23
Absolut det bästa receptet. Otroligt saftig, perfekt höjd. Hade inne kakan i 25 min. Fått massa beröm för kakan. Minus för att den tog slit för fort.
Eva
2015-07-10
Toppen god kaka även utan glasyr. Tog filmjölk istället för mjölk, det blev mycket bra.
Lisa
2015-06-08
Jätte torr kaka, gjorde precis som receptet. Så ett minus på det
melinda
2015-05-06
Vad ska man ha ugnen på? 200 grader?
sb
2015-02-10
Mmmmm gott
Mia
2015-02-09
Underbar ..
Emma
2015-01-25
Kakan är helt fantastisk Går dock inte att byta mot Oboy då denna inte innehåller så mycket kakao utan nästan bara socker
olivia linson
2015-01-09
den är helt undebar
zhino
2014-11-09
tack flr receptet, jag ska baka den.
AgnesAnkan
2014-10-19
Jättegod. Vi la i lite hackad choklad också. :)
maryam
2014-10-11
kan man lägga en dl Oboy istället för kakao ?
Sammie
2014-09-15
Jätte god kaka! Jag rekommenderar denna goda smaskiga kakan!!
Mumsigt
2014-07-08
Jätte gott rekommenderar den verkligen !!:)
Emma
2014-07-02
Jättegod, rekommenderas++ Den blir bara god om man försöker mera (;
Sara
2014-03-20
Jag hade i 100g marabou choklad i kakakn och 100g i glasyren och skipppade kaffet! Kakan blev super saftig och jätte god!
Lady
2014-03-18
JÄTTE GOOOTT
nasrin
2014-01-19
Jätte jätte gottttttttttttt
Sara
2014-01-12
Jätte gott!
2013-11-13
@Sofie Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Sofie
2013-11-11
Om man vill ha det glutenfritt, byter man bara ut mjölet då? Vad passar bäst, rismjöl, majsmjöl..?
Siv Westerholm
2013-06-24
Undrar också om rapsolja i stället för solrosolja. Konstigt svar Jessica fick. Oljan är ju i smeten , inte i glasyren
lena
2013-03-04
jag följde allt som stog på recepten den va jättegod ;) lycka till ni andra
2012-09-27
Det kan du göra.
Jessica
2012-09-26
Kan man ta rapsolja istället för solrosolja?
2012-09-24
Nej, olja i glasyren fungerar inte för då stelnar den inte.
Rose
2012-09-24
kan man köra med matolja då ?
Stina
2012-09-09
Gott!
2012-07-24
Annica, du kan ta vilken vätska som helst till glasyren, t.ex. 0,75 dl vatten.
Annica
2012-07-23
Jag tycker inte om kaffe. Vad kan jag välja istället för 0,75 dl starkt kaffe i glasyren och den ändå blir lika fin konsistensen?
2012-07-20
Bra påpekande om storleken på formarna, Susanne. Vi ska bli tydligare! En liten långpanna är en rektangulär form på ungefär 24×30 cm.
Susanne
2012-07-19
Jag önskar och det gäller alla era recept att ni skriver hur stora formarna ska vara till kakorna. T.ex en liten långpanna....vad är det.
2012-06-11
Du kan ta t ex rapsolja, men inte olivolja.
Camilla
2012-06-10
Solrosolja har jag inte hemma går det bra med någon annan olja ?
Liza
2012-04-21
Kakan reste sig inte i ugnen :( dock hade vi inte någon olja i, vi bytte ut den mot en dl mjölk
Ingrid
2012-02-28
Bästa receptet! Bra med olja i smeten.
Sabah
2012-02-13
Bästa receptet någonsin!!! Otroligt gott blev det =)
Miller cecilia
2012-02-10
GÖTT, detta ska jag baka idag minsann!! Roligt att ha till allaHjärtansDag <3
Elisabeth Agnér
2012-01-29
Så gott, så gott, jösses.....man tar lite för mycket kaka bara.
Nicole
2012-01-25
Muuuuuummmmmmsssss:Detta kan smaka gott jag gör det presic