Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmumskladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Kladdkaka är supergott och glasyren på kärleksmums är supergod, så lägg ihop dom så får du godaste kladdkakan.

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 ägg
  • Topping
  • 50 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 dl bryggt kaffe
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kokosflingor, att toppa med
  • 3 dl vispgrädde, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med avtagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull och ta kastrullen från värmen.
  3. Tillsätt socker, kakao, vetemjöl, vaniljsocker och salt. Knäck i äggen och rör om till en jämn smet.
  4. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen ca 13 min. Mitten ska fortfarande vara kladdig. Låt svalna.

Topping

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt florsocker, kakao, kaffe och vaniljsocker. Rör om till en jämn smet. Låt svalna något.
  2. Bred ut smeten jämnt över kakan och strö över kokosflingorna. Servera kakan med fluffigt vispad grädde och gärna med bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-02

Härligt att höra, Lena!

Lena

2022-04-30

God och uppskattad

Kärleksmumskladdkaka
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 ägg
  • Topping
  • 50 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 dl bryggt kaffe
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kokosflingor, att toppa med
  • 3 dl vispgrädde, till servering

Kärleksmumskladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Kladdkaka är supergott och glasyren på kärleksmums är supergod, så lägg ihop dom så får du godaste kladdkakan.

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med avtagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull och ta kastrullen från värmen.
  3. Tillsätt socker, kakao, vetemjöl, vaniljsocker och salt. Knäck i äggen och rör om till en jämn smet.
  4. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen ca 13 min. Mitten ska fortfarande vara kladdig. Låt svalna.

Topping

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt florsocker, kakao, kaffe och vaniljsocker. Rör om till en jämn smet. Låt svalna något.
  2. Bred ut smeten jämnt över kakan och strö över kokosflingorna. Servera kakan med fluffigt vispad grädde och gärna med bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-02

Härligt att höra, Lena!

Lena

2022-04-30

God och uppskattad