Chokladkaka extra allt
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Chokladkaka extra allt

3.67 (33 betyg)

Choklad och mörk sirap i kakan och så en blank och galet god glasyr på det. Perfekt!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

10 bitar
  • 150 g smör
  • 1 dl mörk sirap
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • smör och ströbröd till formen
Glasyr:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör, tärnat
  • 100 g mörk choklad, i bitar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa formen. Smält smör med sirap och socker. Dra av från plattan och låt chokladen smälta i smöret.

  2. 2

    Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver. Blanda med smörblandningen och knäck i 3 ägg. Rör till en jämn smet.

  3. 3

    Grädda i mitten av ugnen 20 min.

Glasyr:

  1. 1

    Värm grädde och socker i en kastrull tills sockret smält, men koka inte. Tillsätt smör och choklad. Rör till en jämn smet och låt svalna något innan kakan glaseras. Servera med lite grädde!

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Arja

    Yes, det här kommer jag att göra om, säkert mycket kalorier men ibland kan man unna sig något extra 😍