Chokladkaka extra allt

Chokladkaka extra allt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

Choklad och mörk sirap i kakan och så en blank och galet god glasyr på det. Perfekt!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
  • 150 g smör
  • 1 dl mörk sirap
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • smör och ströbröd till formen
  • Glasyr:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör, tärnat
  • 100 g mörk choklad, i bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa formen. Smält smör med sirap och socker. Dra av från plattan och låt chokladen smälta i smöret.
  2. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver. Blanda med smörblandningen och knäck i 3 ägg. Rör till en jämn smet.
  3. Grädda i mitten av ugnen 20 min.

Glasyr:

  1. Värm grädde och socker i en kastrull tills sockret smält, men koka inte. Tillsätt smör och choklad. Rör till en jämn smet och låt svalna något innan kakan glaseras. Servera med lite grädde!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hammad Ausaf

2020-09-25

!Jete got. iag gilar miket1

Arja

2018-02-11

Yes, det här kommer jag att göra om, säkert mycket kalorier men ibland kan man unna sig något extra 😍

Chokladkaka extra allt
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 150 g smör
  • 1 dl mörk sirap
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • smör och ströbröd till formen
  • Glasyr:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör, tärnat
  • 100 g mörk choklad, i bitar

Chokladkaka extra allt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

Choklad och mörk sirap i kakan och så en blank och galet god glasyr på det. Perfekt!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa formen. Smält smör med sirap och socker. Dra av från plattan och låt chokladen smälta i smöret.
  2. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver. Blanda med smörblandningen och knäck i 3 ägg. Rör till en jämn smet.
  3. Grädda i mitten av ugnen 20 min.

Glasyr:

  1. Värm grädde och socker i en kastrull tills sockret smält, men koka inte. Tillsätt smör och choklad. Rör till en jämn smet och låt svalna något innan kakan glaseras. Servera med lite grädde!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hammad Ausaf

2020-09-25

!Jete got. iag gilar miket1

Arja

2018-02-11

Yes, det här kommer jag att göra om, säkert mycket kalorier men ibland kan man unna sig något extra 😍