Varma bär med frö-crunch och glass
  • Tid 20 min
  • Ugn 200º

Varma bär med frö-crunch och glass

2 (1 betyg)

Ett knaprigt crunch och friska bär lyfter glassen till en toppdessert.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g frysta bär t ex hjortron eller hallon
  • 1 liter vaniljglass
  • ev socker
Crunch
  • 0.5 dl havrekli eller havregryn
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 25 g smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till crunchet till ett smul. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.

  2. 2

    Värm bären på låg värme i en kastrull. Smaka ev av med lite socker. Servera de varma bären med glass och toppa med crunch.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Pia

    Det står ingen text under "gör så här"