Varma bär med frö-crunch och glass

Varma bär med frö-crunch och glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Ett knaprigt crunch och friska bär lyfter glassen till en toppdessert.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 300 g frysta bär t ex hjortron eller hallon
  • 1 liter vaniljglass
  • ev socker
  • Crunch
  • 0.5 dl havrekli eller havregryn
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till crunchet till ett smul. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  2. Värm bären på låg värme i en kastrull. Smaka ev av med lite socker. Servera de varma bären med glass och toppa med crunch.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Varma bär med frö-crunch och glass
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g frysta bär t ex hjortron eller hallon
  • 1 liter vaniljglass
  • ev socker
  • Crunch
  • 0.5 dl havrekli eller havregryn
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 25 g smör

Varma bär med frö-crunch och glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Ett knaprigt crunch och friska bär lyfter glassen till en toppdessert.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till crunchet till ett smul. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  2. Värm bären på låg värme i en kastrull. Smaka ev av med lite socker. Servera de varma bären med glass och toppa med crunch.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!