Hjortron Pavlova med amarettogrädde
  • Tid 20 min + 1 timme i ugnen
  • Ugn 100º

Hjortron Pavlova med amarettogrädde

3.25 (40 betyg)

En söt och god efterrätt med maräng, hjortron och grädde smaksatt med amaretto.

  • Tillagningstid 20 min + 1 timme i ugnen
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 100º

Ingredienser

4 portioner
Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit (12 %)
Hjortrontopping:
  • 225 g hjortron
  • 0.5 dl strösocker
Amarettogrädde:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk amaretto mandellikör alt finhackad mandel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa äggvita, socker och ättika med elvisp till ett fast skum 5-7 minuter. Klicka ut fyra maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 1 timme.

Hjortrontopping

  1. 1

    Rör ihop hjortron och socker. Låt stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.

Amarettogrädde

  1. 1

    Vispa grädden och rör i amaretto alternativt finhackad mandel.

  2. 2

    Servera marängen i botten sedan en klick grädde och toppa med hjortron.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/webbredaktionen

    @Ulrika Konjak, marsalavin, bara vaniljsocker eller vaniljstång och florsocker.

  • Ulrica

    Vad kan man ta istället för amaretto har nöt och mandel och citrus allergi bland gästerna.

  • Birgitta

    nyårstips