Karamelliserad getost med hjortron
  • Tid 10 min

Karamelliserad getost med hjortron

3 (9 betyg)

Om man har en brännare i sin ägo är detta en av de enklaste och läckraste desserter man kan tänka sig.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 4

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivor getost på rulle
  • 2 msk strösocker
Hjortronmylta:
  • 200 g frysta hjortron
  • 0.5 dl strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tina hjortronen. Rör försiktigt ihop med sockret tills sockret lösts upp.

  2. 2

    Lägg ostskivorna på 4 dessertfat och strö över 1⁄2 msk socker per ostskiva. Bränn av sockerytan med en gasbrännare tills sockret är karamelliserat.

  3. 3

    Servera med hjortronmyltan.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • madde

    gott