Jordgubbsbruschetta
  • Tid 15 min

Jordgubbsbruschetta

5 (4 betyg)

Recept av Mia Gahne och foto: Stefan Wettainen

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 125 g färska jordgubbar
  • 100 g mascarpone
  • 1 lime, finrivet skal
  • 3 msk smör
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • 2 brioche hamburgerbröd eller släta vetebullar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ansa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Rör ihop mascarponen med limeskalet.

  2. 2

    Blanda smör, socker och kanel. Grilla bröden. Bred på kanelsmöret. Bred mascarpone på bullarna och fördela jordgubbarna ovanpå.

  3. 3

    Ringla över honung och pudra ev över florsocker. Servera direkt. Om du inte har grillen igång, bred smöret på bullarnas snittyta och stek dem i stekpanna med smöret nedåt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar