Jordgubbsbruschetta

Jordgubbsbruschetta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Recept av Mia Gahne och foto: Stefan Wettainen

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
  • 125 g färska jordgubbar
  • 100 g mascarpone
  • 1 lime, finrivet skal
  • 3 msk smör
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • 2 brioche hamburgerbröd eller släta vetebullar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Ansa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Rör ihop mascarponen med limeskalet.
  2. Blanda smör, socker och kanel. Grilla bröden. Bred på kanelsmöret. Bred mascarpone på bullarna och fördela jordgubbarna ovanpå.
  3. Ringla över honung och pudra ev över florsocker. Servera direkt. Om du inte har grillen igång, bred smöret på bullarnas snittyta och stek dem i stekpanna med smöret nedåt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jordgubbsbruschetta
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 125 g färska jordgubbar
  • 100 g mascarpone
  • 1 lime, finrivet skal
  • 3 msk smör
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • 2 brioche hamburgerbröd eller släta vetebullar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk florsocker

Jordgubbsbruschetta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Recept av Mia Gahne och foto: Stefan Wettainen

Tillagningstid: 15 min
4 portioner

Gör så här

  1. Ansa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Rör ihop mascarponen med limeskalet.
  2. Blanda smör, socker och kanel. Grilla bröden. Bred på kanelsmöret. Bred mascarpone på bullarna och fördela jordgubbarna ovanpå.
  3. Ringla över honung och pudra ev över florsocker. Servera direkt. Om du inte har grillen igång, bred smöret på bullarnas snittyta och stek dem i stekpanna med smöret nedåt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!