Vit chokladpannacotta med hjortron

Vit chokladpannacotta med hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(99)

Vårt recept på pannacotta med vit choklad och syrliga hjortron är enkelt men resulterar i en riktigt lyxig efterrätt!

Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
4 portioner
  • Pannacotta:
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 120 g hackad vit choklad
  • Hjortrongelé:
  • 2 gelatinblad
  • 350 g hjortron
  • 7 msk socker

Gör så här

Pannacotta

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker. Tillsätt choklad och gelatin, rör tills det löst sig.
    Häll upp i fyra portionsformar eller glas. (Pannacottan på bilden är gjord med hjälp av en så kallad ut-stickare). Låt svalna, täck över och ställ kallt minst 3-4 timmar, gärna över natten.

Hjortrongelé

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp hjortronen med sockret. Sila. Rör ner de urkramade gelatinbladen i den varma hjortronsaften.
    Låt svalna något innan du häller ett tunt lager över pannacottan. Kan förberedas dagen innan.

Marinerade hjortron

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med hjortronen. Rör ner florsockret i hjortronen till önskad sötma.
    Hjortronen blir bäst om de får dra över natten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vit chokladpannacotta med hjortron
8 st
  • Ingredienser (8)
  • Pannacotta:
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 120 g hackad vit choklad
  • Hjortrongelé:
  • 2 gelatinblad
  • 350 g hjortron
  • 7 msk socker

Vit chokladpannacotta med hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(99)

Vårt recept på pannacotta med vit choklad och syrliga hjortron är enkelt men resulterar i en riktigt lyxig efterrätt!

Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
4 portioner

Gör så här

Pannacotta

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker. Tillsätt choklad och gelatin, rör tills det löst sig.
    Häll upp i fyra portionsformar eller glas. (Pannacottan på bilden är gjord med hjälp av en så kallad ut-stickare). Låt svalna, täck över och ställ kallt minst 3-4 timmar, gärna över natten.

Hjortrongelé

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp hjortronen med sockret. Sila. Rör ner de urkramade gelatinbladen i den varma hjortronsaften.
    Låt svalna något innan du häller ett tunt lager över pannacottan. Kan förberedas dagen innan.

Marinerade hjortron

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med hjortronen. Rör ner florsockret i hjortronen till önskad sötma.
    Hjortronen blir bäst om de får dra över natten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!