Vit chokladpannacotta med hjortron
Vit chokladpannacotta med hjortron
  • Tid 270 min

Vit chokladpannacotta med hjortron

3.1 (96 betyg)

Få en fängslande god avsluning på måltiden med en pannacotta.

  • Tillagningstid 270 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
Pannacotta:
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 120 g hackad vit choklad
Hjortrongelé:
  • 2 gelatinblad
  • 350 g hjortron
  • 7 msk socker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Pannacotta

  1. 1

    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker. Tillsätt choklad och gelatin, rör tills det löst sig.
    Häll upp i fyra portionsformar eller glas. (Pannacottan på bilden är gjord med hjälp av en så kallad ut-stickare). Låt svalna, täck över och ställ kallt minst 3-4 timmar, gärna över natten.

Hjortrongelé

  1. 1

    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp hjortronen med sockret. Sila. Rör ner de urkramade gelatinbladen i den varma hjortronsaften.
    Låt svalna något innan du häller ett tunt lager över pannacottan. Kan förberedas dagen innan.

Marinerade hjortron

  1. 1

    Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med hjortronen. Rör ner florsockret i hjortronen till önskad sötma.
    Hjortronen blir bäst om de får dra över natten.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar