Vit chokladpannacotta med hjortron

Vit chokladpannacotta med hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(99)

Vårt recept på pannacotta med vit choklad och syrliga hjortron är enkelt men resulterar i en riktigt lyxig efterrätt!

Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pannacotta:
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 120 g hackad vit choklad
  • Hjortrongelé:
  • 2 gelatinblad
  • 350 g hjortron
  • 7 msk socker

Gör så här

Pannacotta

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker. Tillsätt choklad och gelatin, rör tills det löst sig.
    Häll upp i fyra portionsformar eller glas. (Pannacottan på bilden är gjord med hjälp av en så kallad ut-stickare). Låt svalna, täck över och ställ kallt minst 3-4 timmar, gärna över natten.

Hjortrongelé

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp hjortronen med sockret. Sila. Rör ner de urkramade gelatinbladen i den varma hjortronsaften.
    Låt svalna något innan du häller ett tunt lager över pannacottan. Kan förberedas dagen innan.

Marinerade hjortron

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med hjortronen. Rör ner florsockret i hjortronen till önskad sötma.
    Hjortronen blir bäst om de får dra över natten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit chokladmousse med blueberry swirl

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Muffins med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Enkel jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Vit kladdkaka

Betyg
Betyg
(207)
Spara recept

Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Snabb cheesecake

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Vit chokladpannacotta med hjortron
8 st
  • Ingredienser (8)
  • Pannacotta:
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 120 g hackad vit choklad
  • Hjortrongelé:
  • 2 gelatinblad
  • 350 g hjortron
  • 7 msk socker

Vit chokladpannacotta med hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(99)

Vårt recept på pannacotta med vit choklad och syrliga hjortron är enkelt men resulterar i en riktigt lyxig efterrätt!

Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Pannacotta

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker. Tillsätt choklad och gelatin, rör tills det löst sig.
    Häll upp i fyra portionsformar eller glas. (Pannacottan på bilden är gjord med hjälp av en så kallad ut-stickare). Låt svalna, täck över och ställ kallt minst 3-4 timmar, gärna över natten.

Hjortrongelé

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp hjortronen med sockret. Sila. Rör ner de urkramade gelatinbladen i den varma hjortronsaften.
    Låt svalna något innan du häller ett tunt lager över pannacottan. Kan förberedas dagen innan.

Marinerade hjortron

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med hjortronen. Rör ner florsockret i hjortronen till önskad sötma.
    Hjortronen blir bäst om de får dra över natten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit chokladmousse med blueberry swirl

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Muffins med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Enkel jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Vit kladdkaka

Betyg
Betyg
(207)
Spara recept

Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Snabb cheesecake

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)