Frozen cheesecake med hjortron

Frozen cheesecake med hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Fantastisk god cheesecake med sötsyrliga hjortron. Recept ur kokboken Söndagsmiddag av Ann Söderlund och Sanna Lundell.

Tillagningstid: 30 min + minst 3 tim i frysen
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 8 digestivekex
  • 150 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 125 g hjortron
  • 1 vaniljstång
  • Till garnering
  • 100 g hjortron
  • 1 msk strösocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Smält smöret. Mixa kexen till ett fint smul och blanda med smöret. Tryck ut i en avlång form (1 ½ liter) klädd med bakplåtspapper.
  2. Vispa färskost och socker till en jämn smet. Rör i äggulorna en i taget. Vispa grädden och vänd ner i färskostsmeten.
  3. Tillsätt hjortronen och skrapa ner vaniljstångens innehåll i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen minst 3 timmar.
  4. Ta fram cheesecaken minst 15 min före servering och ta ut den ur formen. Rör ihop hjortron och socker och garnera kakan med det, citronskal (endast det gula) och citronmeliss.

Tips

Det går bra att använda frysta tinade hjortron.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-23

Hej Jane, grädden ska vispas :)

Jane

2021-11-19

Vispa grädden? Eller vispgrädden?

Urban

2021-10-06

Det här var gott!

Coop

2020-04-15

Hej alla. Det hade fallit bort ingredienser i listan men nu ska hjortron och socker vara på plats igen. Det ska alltså vara 125 g i själva smeten. Mvh Maja (redaktör)

Emma

2020-04-11

Hej! Det saknas fortfarande hjortron och socker i smeten...

Kerstin

2020-04-08

Saknas både socker och hjortron i smeten?????

Marianne

2020-04-07

Socker står ju inte ens med i ingredienserna för smeten och definitivt inte hur mycket!

Vivi-Anne

2020-04-06

Hur mycket hjortron i smeten?

Pia-Maria

2020-04-06

Saknas hjortron i receptet

Coop

2020-03-02

Hej Stig! Tack för att du uppmärksammade oss på det. Ingredienserna är nu tillbaka i listan. Mvh Maja (redaktör)

Stig

2020-02-28

2 dl socker saknas i ingredienslistan

Liknande recept

Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Frozen cheesecake med hjortron
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 50 g smör
  • 8 digestivekex
  • 150 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 125 g hjortron
  • 1 vaniljstång
  • Till garnering
  • 100 g hjortron
  • 1 msk strösocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • citronmeliss

Frozen cheesecake med hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Fantastisk god cheesecake med sötsyrliga hjortron. Recept ur kokboken Söndagsmiddag av Ann Söderlund och Sanna Lundell.

Tillagningstid: 30 min + minst 3 tim i frysen
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Mixa kexen till ett fint smul och blanda med smöret. Tryck ut i en avlång form (1 ½ liter) klädd med bakplåtspapper.
  2. Vispa färskost och socker till en jämn smet. Rör i äggulorna en i taget. Vispa grädden och vänd ner i färskostsmeten.
  3. Tillsätt hjortronen och skrapa ner vaniljstångens innehåll i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen minst 3 timmar.
  4. Ta fram cheesecaken minst 15 min före servering och ta ut den ur formen. Rör ihop hjortron och socker och garnera kakan med det, citronskal (endast det gula) och citronmeliss.

Tips

Det går bra att använda frysta tinade hjortron.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-23

Hej Jane, grädden ska vispas :)

Jane

2021-11-19

Vispa grädden? Eller vispgrädden?

Urban

2021-10-06

Det här var gott!

Coop

2020-04-15

Hej alla. Det hade fallit bort ingredienser i listan men nu ska hjortron och socker vara på plats igen. Det ska alltså vara 125 g i själva smeten. Mvh Maja (redaktör)

Emma

2020-04-11

Hej! Det saknas fortfarande hjortron och socker i smeten...

Kerstin

2020-04-08

Saknas både socker och hjortron i smeten?????

Marianne

2020-04-07

Socker står ju inte ens med i ingredienserna för smeten och definitivt inte hur mycket!

Vivi-Anne

2020-04-06

Hur mycket hjortron i smeten?

Pia-Maria

2020-04-06

Saknas hjortron i receptet

Coop

2020-03-02

Hej Stig! Tack för att du uppmärksammade oss på det. Ingredienserna är nu tillbaka i listan. Mvh Maja (redaktör)

Stig

2020-02-28

2 dl socker saknas i ingredienslistan

Liknande recept

Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)