Hjortronparfait

Hjortronparfait

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Recept på en krämig och smakrik hjortronparfait som går snabbt att göra och är en omtyckt dessert.

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl florsocker eller strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl hjortronsylt
  • 2 msk hjortron

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Vänd ner 1 dl av sylten och all grädde i äggvispet.
  2. Varva parfaitmassan och resten av sylten i en form. Strö över bären och ställ in i frysen minst 5 timmar. Plasta in formen om den ska förvaras längre.

Servering

  1. Ta fram parfaiten en liten stund före servering. Garnera ev med mer färska hjortron.

Tips

Att hälla lite varm hjortronsylt över parfaiten vid servering är också gott!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hjortronparfait
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl florsocker eller strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl hjortronsylt
  • 2 msk hjortron

Hjortronparfait

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Recept på en krämig och smakrik hjortronparfait som går snabbt att göra och är en omtyckt dessert.

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Vänd ner 1 dl av sylten och all grädde i äggvispet.
  2. Varva parfaitmassan och resten av sylten i en form. Strö över bären och ställ in i frysen minst 5 timmar. Plasta in formen om den ska förvaras längre.

Servering

  1. Ta fram parfaiten en liten stund före servering. Garnera ev med mer färska hjortron.

Tips

Att hälla lite varm hjortronsylt över parfaiten vid servering är också gott!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!