
Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde
Betyg (1-5):
Lyxig kaka med ljuvlig chokladsmak. Med hjortron blir det magi! Recept av Lena Söderström
Tillagningstid: 40 min + tid att stå
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 150 g smör
- 4 dl strösocker
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1.5 dl kakao
- 1 krm flingsalt
- Tryffel
- 1.5 msk smör
- 1 dl vispgrädde
- 100 g mörk choklad, hackad
- 50 g ljus choklad, hackad
- Till servering
- 2 dl vispgrädde
- 200 g hjortron, färska eller frysta, tinade
- 1.5 msk strösocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter.
- Smält smöret och häll det i en bunke att svalna något. Häll i socker och äggen ett i taget under vispning. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll i smeten.
- Vispa till en jämn smet och häll i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25 min. Låt kallna.
Tryffel:
- Smält smöret i en kastrull. Häll i grädden och ta från värmen när det börjar koka. Tillsätt chokladen och rör till en jämn smet. Bre chokladtryffeln över kakan. Låt stå kallt 1–2 timmar.
- Vispa grädden fluffig. Värm hjortronen med socker tills sockret smält. Servera kakan med grädde och de varma hjortronen.
Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde
Betyg (1-5):
Lyxig kaka med ljuvlig chokladsmak. Med hjortron blir det magi! Recept av Lena Söderström
Tillagningstid: 40 min + tid att stå
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter.
- Smält smöret och häll det i en bunke att svalna något. Häll i socker och äggen ett i taget under vispning. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll i smeten.
- Vispa till en jämn smet och häll i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25 min. Låt kallna.
Tryffel:
- Smält smöret i en kastrull. Häll i grädden och ta från värmen när det börjar koka. Tillsätt chokladen och rör till en jämn smet. Bre chokladtryffeln över kakan. Låt stå kallt 1–2 timmar.
- Vispa grädden fluffig. Värm hjortronen med socker tills sockret smält. Servera kakan med grädde och de varma hjortronen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-11-15
Mycket god och ett bra recept!
2018-11-02
mmmmmm! jag tog Svenska hallon( från frysen) och minskade till 3 dl. socker.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Cathrin
2018-11-15
Mycket god och ett bra recept!
Bo
2018-11-02
mmmmmm! jag tog Svenska hallon( från frysen) och minskade till 3 dl. socker.