Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde
  • Tid 40 min + tid att stå
  • Ugn 175º

Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde

3.67 (3 betyg)

Lyxig kaka med ljuvlig chokladsmak. Med hjortron blir det magi! Recept av Lena Söderström

  • Tillagningstid 40 min + tid att stå
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 bitar
  • 150 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakao
  • 1 krm flingsalt
Tryffel
  • 1.5 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 50 g ljus choklad, hackad
Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g hjortron, färska eller frysta, tinade
  • 1.5 msk strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter.

  2. 2

    Smält smöret och häll det i en bunke att svalna något. Häll i socker och äggen ett i taget under vispning. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll i smeten.

  3. 3

    Vispa till en jämn smet och häll i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25 min. Låt kallna.

Tryffel:

  1. 1

    Smält smöret i en kastrull. Häll i grädden och ta från värmen när det börjar koka. Tillsätt chokladen och rör till en jämn smet. Bre chokladtryffeln över kakan. Låt stå kallt 1–2 timmar.

  2. 2

    Vispa grädden fluffig. Värm hjortronen med socker tills sockret smält. Servera kakan med grädde och de varma hjortronen.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Bo

    mmmmmm! jag tog Svenska hallon( från frysen) och minskade till 3 dl. socker.