Varm sallad med räkor

Varm sallad med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Morötter, broccoli och räkor på en salladsbädd tillsammans med dijonsenap och honungsdressing.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 20 räkor, utan skal
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 krm peppar
  • 1 krm salt
  • Varma grönsaker:
  • 1 skalad och strimlad morot
  • 200 g broccoli, små buketter
  • 1 liten, tärnad zucchini
  • 50 g strimlade sockerärtor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing:
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1.5 dl olivolja
  • 1.5 msk honung
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Tillbehör:
  • 60 g blad av sallad
  • 2 tunt skivade schalottenlökar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek räkorna hastigt tillsammans med salt. Peppra och håll dem varma.
  3. Stek grönsakerna i lite olivolja, lägg i tigerräkorna, blanda ner hälften av dressingen samt persiljan.
  4. Lägg upp tillbehör och räkblandningen på tallrikar. Servera med bröd och resten av dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Varm sallad med räkor
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 20 räkor, utan skal
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 krm peppar
  • 1 krm salt
  • Varma grönsaker:
  • 1 skalad och strimlad morot
  • 200 g broccoli, små buketter
  • 1 liten, tärnad zucchini
  • 50 g strimlade sockerärtor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing:
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1.5 dl olivolja
  • 1.5 msk honung
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Tillbehör:
  • 60 g blad av sallad
  • 2 tunt skivade schalottenlökar

Varm sallad med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Morötter, broccoli och räkor på en salladsbädd tillsammans med dijonsenap och honungsdressing.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek räkorna hastigt tillsammans med salt. Peppra och håll dem varma.
  3. Stek grönsakerna i lite olivolja, lägg i tigerräkorna, blanda ner hälften av dressingen samt persiljan.
  4. Lägg upp tillbehör och räkblandningen på tallrikar. Servera med bröd och resten av dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!