Varm rostbiffssallad med olivsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Rostbiffssalllad med nyttiga rotsakeroch smak av timjan och basilika.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 skivor rostbiff
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 300 g rotselleri
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk timjan, eventuellet
  • 1 dl hackade oliver
  • 1 dl basilika
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 dl olivolja
  • 70 g spenat
  • 400 g delade cocktailtomater
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och klyfta rotfrukter och rödlök. Lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och strö ev över timjan. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.

Salsa

  1. Blanda oliver, basilika, kapris och olivolja till en salsa.
  2. Vänd runt spenat och tomater med de varma rotfrukterna. Häll upp på ett serveringsfat. Toppa med skivor av rostbiff och klicka på salsan. Strö ev över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Långbräserad lammstek med rödvinsreduktion

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Limpa á la Lindström

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Rotfruktsallad med parmaskinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Klassisk lammstek

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Örtfylld lammstek med rotselleripuré

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 12 skivor rostbiff
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 300 g rotselleri
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk timjan, eventuellet
  • 1 dl hackade oliver
  • 1 dl basilika
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 dl olivolja
  • 70 g spenat
  • 400 g delade cocktailtomater
  • 1 tsk salt

Varm rostbiffssallad med olivsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Rostbiffssalllad med nyttiga rotsakeroch smak av timjan och basilika.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och klyfta rotfrukter och rödlök. Lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och strö ev över timjan. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.

Salsa

  1. Blanda oliver, basilika, kapris och olivolja till en salsa.
  2. Vänd runt spenat och tomater med de varma rotfrukterna. Häll upp på ett serveringsfat. Toppa med skivor av rostbiff och klicka på salsan. Strö ev över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Långbräserad lammstek med rödvinsreduktion

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Limpa á la Lindström

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Rotfruktsallad med parmaskinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Klassisk lammstek

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Örtfylld lammstek med rotselleripuré

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)