Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Hel fläskfilé som får steka under lock i stekpanna blir mör och god. Servera med ugnsrostade rödbetor och sparris.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk mortlad svartpeppar
  • 1 tsk smulad rosépeppar
  • 2 msk smör
  • Ugnsrostade grönsaker:
  • 600 g färsk rödbeta
  • 200 g svartkål
  • 1 knippe gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 200 g chèvre
  • mangoldskott

Gör så här

  1. Koka rödbetorna med 3 cm kvar av blasten i saltat vatten. Koka dem precis mjuka, skölj i kallt vatten och gnid av skalet.
  2. Putsa fläskfilén och klappa in salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lock och bryn köttet runt om i smör. Sänk temperaturen på spisen, stick in en termometer i köttet och lägg på ett lock. Låt eftersteka till en innertemperatur på 68°, ca 10 min. Låt vila 5 min innan köttet skärs upp i 1 cm tjocka skivor.
  3. Sätt ugnen på 225°. Klyfta rödbetorna och fördela på en ugnsplåt med svartkål och klyftade knipplökar. Ringla över olja och salta. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min. Bryt loss bitar av chèvren och fördela på plåten. Toppa med mangoldskott.

Tips

Grönsakerna kan gärna serveras som en förrätt med lite rostade nötter som topping.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk mortlad svartpeppar
  • 1 tsk smulad rosépeppar
  • 2 msk smör
  • Ugnsrostade grönsaker:
  • 600 g färsk rödbeta
  • 200 g svartkål
  • 1 knippe gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 200 g chèvre
  • mangoldskott

Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Hel fläskfilé som får steka under lock i stekpanna blir mör och god. Servera med ugnsrostade rödbetor och sparris.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Koka rödbetorna med 3 cm kvar av blasten i saltat vatten. Koka dem precis mjuka, skölj i kallt vatten och gnid av skalet.
  2. Putsa fläskfilén och klappa in salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lock och bryn köttet runt om i smör. Sänk temperaturen på spisen, stick in en termometer i köttet och lägg på ett lock. Låt eftersteka till en innertemperatur på 68°, ca 10 min. Låt vila 5 min innan köttet skärs upp i 1 cm tjocka skivor.
  3. Sätt ugnen på 225°. Klyfta rödbetorna och fördela på en ugnsplåt med svartkål och klyftade knipplökar. Ringla över olja och salta. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min. Bryt loss bitar av chèvren och fördela på plåten. Toppa med mangoldskott.

Tips

Grönsakerna kan gärna serveras som en förrätt med lite rostade nötter som topping.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!