Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

3 (1 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk mortlad svartpeppar
  • 1 tsk smulad rosépeppar
  • 2 msk smör
Ugnsrostade grönsaker:
  • 600 g färsk rödbeta
  • 200 g svartkål
  • 1 knippe gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 200 g chèvre
  • mangoldskott
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka rödbetorna med 3 cm kvar av blasten i saltat vatten. Koka dem precis mjuka, skölj i kallt vatten och gnid av skalet.

  2. 2

    Putsa fläskfilén och klappa in salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lock och bryn köttet runt om i smör. Sänk temperaturen på spisen, stick in en termometer i köttet och lägg på ett lock. Låt eftersteka till en innertemperatur på 68°, ca 10 min. Låt vila 5 min innan köttet skärs upp i 1 cm tjocka skivor.

  3. 3

    Klyfta rödbetorna och fördela på en ugnsplåt med svartkål och klyftade knipplökar. Ringla över olja och salta. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min. Bryt loss bitar av chèvren och fördela på plåten. Toppa med mangoldskott.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Grönsakerna kan gärna serveras som en förrätt med lite rostade nötter som topping.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar