Grillad fläskkarré med somrig sötpotatissallad
Grillad fläskkarré med somrig sötpotatissallad
  • Tid 50 min
  • Ugn 250º

Grillad fläskkarré med somrig sötpotatissallad

4.12 (8 betyg)

Sötpotatis, halloumi och tomat är sommar!

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskkarré
Marinad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Sötpotatissallad
  • 600 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 200 g halloumi
  • 0.5 citron, delad
  • 400 g körsbärstomater, delade
  • 2 dl kalamataoliver
  • 1 kruka färsk basilika
  • salt och svartpeppar
  • olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 250°. Blanda vitlök, timjan, citron, olja och salt till en marinad. Skär karrén i stora bitar och vänd runt i marinaden. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min.

  2. 2

    Skala och skär sötpotatisen i bitar. Fördela på en ugnsplåt och ringla över olja. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Salta. Tärna halloumin och stek i lite olja till fin färg. (Alternativt skär i skivor och grilla.) Stek eller grilla citronen på snittytan till fin färg.

  3. 3

    Varva sötpotatis, tomater, halloumi, oliver och basilikablad i en skål. Pressa över saften ur den stekta citronhalvan. Grilla fläskkarrén tills den är genomstekt, salta. Servera med sötpotatissalladen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar