Fläskfilé med potatissallad
  • Tid 40 min

Fläskfilé med potatissallad

3.57 (7 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
Potatissallad:
  • 600 g färskpotatis
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 1 liten rödlök, strimlad
  • 150 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g vattenkrasse eller babyspenat
Örtdressing:
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 kruka oregano
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Grilla runt om till fin färg. Fortsätt grilla över indirekt glöd under lock till en innertemperatur på 67°. Lägg åt sidan att vila minst 5 min innan servering.

  2. 2

    Koka potatis i saltat vatten, låt svalna. Dela potatisen och vänd varsamt runt med tomater, lök, sojabönor, olja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner vattenkrasse vid servering.

  3. 3

    Finhacka lök, vitlök och örter. Blanda med olja, vinäger, honung och salt. Skär köttet i skivor vid servering och skeda dressingen över. Servera med potatissalladen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Örtdressingen är god även med balsamvinäger.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar