Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Marniera gärna kött under natten för extra mycket smak. Servera ryggbiffen med grillad sötpotatis och en salsa på fetaost och gurka.

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner
  • 800 g ryggbiff, i skivor
  • valfri marinad, finns ett flertal att välja mellan på coop.se
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 kg sötpotatis
  • Fetaostsalsa:
  • 1 liten gurka
  • 1 salladslök
  • 150 g fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft

Gör så här

  1. Marinera köttet i någon god marinad, t ex öl- eller ingefärsmarinad (se coop.se).
  2. Skala sötpotatisen och skär i 1 cm skivor. Skala och tärna gurkan fint, strimla salladslöken. Vänd varsamt runt gurka och salladslök med smulad fetaost, dill, olja och citronsaft. Grilla potatisen tills den är mjuk och har fin färg.
  3. Grilla köttet till fin färg med rosa mitt. Låt vila innan servering. Skeda fetaostsalsan över den nygrillade sötpotatisen och servera till köttet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2020-05-20

Jättekonstigt, på gränsen till osmakligt...

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g ryggbiff, i skivor
  • valfri marinad, finns ett flertal att välja mellan på coop.se
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 kg sötpotatis
  • Fetaostsalsa:
  • 1 liten gurka
  • 1 salladslök
  • 150 g fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Marniera gärna kött under natten för extra mycket smak. Servera ryggbiffen med grillad sötpotatis och en salsa på fetaost och gurka.

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner

Gör så här

  1. Marinera köttet i någon god marinad, t ex öl- eller ingefärsmarinad (se coop.se).
  2. Skala sötpotatisen och skär i 1 cm skivor. Skala och tärna gurkan fint, strimla salladslöken. Vänd varsamt runt gurka och salladslök med smulad fetaost, dill, olja och citronsaft. Grilla potatisen tills den är mjuk och har fin färg.
  3. Grilla köttet till fin färg med rosa mitt. Låt vila innan servering. Skeda fetaostsalsan över den nygrillade sötpotatisen och servera till köttet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2020-05-20

Jättekonstigt, på gränsen till osmakligt...