Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa
Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa
  • Tid 40 min + tid att marinera

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

0 (0 betyg)

Marniera gärna kött under natten för extra mycket smak. Servera ryggbiffen med grillad sötpotatis och en salsa på fetaost och gurka.

  • Tillagningstid 40 min + tid att marinera
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g ryggbiff, i skivor
  • valfri marinad, finns ett flertal att välja mellan på coop.se
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 kg sötpotatis
Fetaostsalsa:
  • 1 liten gurka
  • 1 salladslök
  • 150 g fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Marinera köttet i någon god marinad, t ex öl- eller ingefärsmarinad (se coop.se).

  2. 2

    Skala sötpotatisen och skär i 1 cm skivor. Skala och tärna gurkan fint, strimla salladslöken. Vänd varsamt runt gurka och salladslök med smulad fetaost, dill, olja och citronsaft. Grilla potatisen tills den är mjuk och har fin färg.

  3. 3

    Grilla köttet till fin färg med rosa mitt. Låt vila innan servering. Skeda fetaostsalsan över den nygrillade sötpotatisen och servera till köttet.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar