Rostbiff med krämig potatissallad
  • Tid 45 min
  • Ugn 150º

Rostbiff med krämig potatissallad

3.35 (17 betyg)

Varför spara allt det goda till helgen? njut av en smakrik rostbiff med potatis- sallad en helt vanlig onsdag.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

6 portioner
  • 900 g rostbiff i bit
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk smör
Krämig potatissallad:
  • 1 kg delikatesspotatis el färskpotatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 knippe rädisa, i skivor
  • 3 strimlade salladslökar
  • 200 g cornichoner
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 150°. Blanda ihop de torra kryddorna och gnugga in i köttbiten. Hetta upp en stekpanna och stek köttet runt om i smör. Stick in en termometer i köttet och grilla mitt i ugnen till en innertemperatur på 58°, ca 35 min.

  2. 2

    Koka potatisen i saltat vatten. Dela på mitten och låt svalna något

  3. 3

    Blanda ihop crème fraiche, senap, honung, salt och peppar till en sås. Vänd runt potatis, rädisor, salladslök och cornichonger i såsen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar