Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor Angusbiff (à 200 g)
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 romansallad
  • rädisa, tunt skivade
  • 1 tsk salt
  • Fetaostkräm:
  • 150 g fetaost
  • 2 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor och vänd runt i olja och salt. Grilla på indirekt värme under lock ca 10 min. Ta bort locket men låt potatisen ligga kvar tills den är mjuk och har fin färg. Grilla köttet ca 2 min per sida direkt över glöden. Salta och peppra. Låt köttet vila 10 min på skärbräda innan servering.
  2. Smula sönder fetaosten i en bunke och blanda med gräddfil. Fräs skivad vitlök och fänkålsfrön i olja tills vitlöken mjuknat. Vänd ner i gräddfilen. Servera biffen med romansalladsblad, rädisor och fetaostkräm.

Tips

Dela salladshuvudet på längden, pensla med olivolja, salta och grilla.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2018-06-03

Som de flesta som skriver grillrecept glömmer du att skriva hur varm grill du har. Alla anger ugnstemperatur men grillens temperatur är precis lika viktig.

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor Angusbiff (à 200 g)
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 romansallad
  • rädisa, tunt skivade
  • 1 tsk salt
  • Fetaostkräm:
  • 150 g fetaost
  • 2 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk olivolja

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor och vänd runt i olja och salt. Grilla på indirekt värme under lock ca 10 min. Ta bort locket men låt potatisen ligga kvar tills den är mjuk och har fin färg. Grilla köttet ca 2 min per sida direkt över glöden. Salta och peppra. Låt köttet vila 10 min på skärbräda innan servering.
  2. Smula sönder fetaosten i en bunke och blanda med gräddfil. Fräs skivad vitlök och fänkålsfrön i olja tills vitlöken mjuknat. Vänd ner i gräddfilen. Servera biffen med romansalladsblad, rädisor och fetaostkräm.

Tips

Dela salladshuvudet på längden, pensla med olivolja, salta och grilla.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2018-06-03

Som de flesta som skriver grillrecept glömmer du att skriva hur varm grill du har. Alla anger ugnstemperatur men grillens temperatur är precis lika viktig.