Fläskfilé med snabb bea och rostade kulpotatisar

Fläskfilé med snabb bea och rostade kulpotatisar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Festlig vardag med helstekt fläskfilé och underbart goda rostade potatisar.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Rostade kulpotatisar
  • 1 kg kulpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • Snabb bea
  • 0.5 dl finhackad gul lök
  • 2 msk dragonvinäger
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Putsa köttet från senor och krydda med salt och peppar.
  2. Tvätta potatisen och vänd runt i olja och ev timjan på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 40 min.
  3. Rör ihop löken med dragonvinäger och persilja. Rör ner crème fraichen efter ca 5 min. Smaka av med salt.
  4. Grilla eller stek köttet till fin färg runt om och stek klart i ugnen eller på indirekt glöd till en innertemperatur på 70°. Servera med potatis och bea.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fläskfilé med snabb bea och rostade kulpotatisar
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Rostade kulpotatisar
  • 1 kg kulpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • Snabb bea
  • 0.5 dl finhackad gul lök
  • 2 msk dragonvinäger
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 2 dl crème fraiche

Fläskfilé med snabb bea och rostade kulpotatisar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Festlig vardag med helstekt fläskfilé och underbart goda rostade potatisar.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Putsa köttet från senor och krydda med salt och peppar.
  2. Tvätta potatisen och vänd runt i olja och ev timjan på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 40 min.
  3. Rör ihop löken med dragonvinäger och persilja. Rör ner crème fraichen efter ca 5 min. Smaka av med salt.
  4. Grilla eller stek köttet till fin färg runt om och stek klart i ugnen eller på indirekt glöd till en innertemperatur på 70°. Servera med potatis och bea.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!