Fläskfilé med snabb bea och rostade kulpotatisar
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Fläskfilé med snabb bea och rostade kulpotatisar

5 (1 betyg)

Festlig vardag med helstekt fläskfilé och underbart goda rostade potatisar.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Rostade kulpotatisar
  • 1 kg kulpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk flingsalt
Snabb bea
  • 0.5 dl finhackad gul lök
  • 2 msk dragonvinäger
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Putsa köttet från senor och krydda med salt och peppar.

  2. 2

    Tvätta potatisen och vänd runt i olja och ev timjan på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 40 min.

  3. 3

    Rör ihop löken med dragonvinäger och persilja. Rör ner crème fraichen efter ca 5 min. Smaka av med salt.

  4. 4

    Grilla eller stek köttet till fin färg runt om och stek klart i ugnen eller på indirekt glöd till en innertemperatur på 70°. Servera med potatis och bea.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar