Fläskfilépasta

Fläskfilépasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Krämig pasta med grädde, soltorkade tomater och fläskfilé. Toppat med riven parmesanost.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tagliatelle
  • 500 g fläskfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk olivolja (eller olja från de soltorkade tomaterna)
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 30 g mixsallad
  • 0.5 kruka basilika
  • riven parmesan, till servering

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Putsa köttet och skär i centimetertjocka skivor.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i vatten, grädde, fond och balsamvinäger. Tillsätt de soltorkade tomaterna och låt såsen sjuda ca 10 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Salta och peppra köttskivorna och stek dem till fin färg på båda sidor.
  4. Häll ner stekskyn från stekpannan i såsen och mixa sedan slät med en stavmixer. Vänd ihop såsen med pastan och servera med köttet, sallad och basilika. Toppa med färskriven parmesan och svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2020-03-15

Favorit hos köttätarna hos oss! De gör 500 g pasta och dubblar övriga ingredienser för 4 hungriga (varav tre män). De utesluter också salladen och basilikan.

Liknande recept

Spara recept

Klassisk falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pasta med heta räkor

Betyg
Betyg
(210)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gourmetrulle

Betyg
Betyg
(25)
Fläskfilépasta
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g tagliatelle
  • 500 g fläskfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk olivolja (eller olja från de soltorkade tomaterna)
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 30 g mixsallad
  • 0.5 kruka basilika
  • riven parmesan, till servering

Fläskfilépasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Krämig pasta med grädde, soltorkade tomater och fläskfilé. Toppat med riven parmesanost.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Putsa köttet och skär i centimetertjocka skivor.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i vatten, grädde, fond och balsamvinäger. Tillsätt de soltorkade tomaterna och låt såsen sjuda ca 10 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Salta och peppra köttskivorna och stek dem till fin färg på båda sidor.
  4. Häll ner stekskyn från stekpannan i såsen och mixa sedan slät med en stavmixer. Vänd ihop såsen med pastan och servera med köttet, sallad och basilika. Toppa med färskriven parmesan och svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2020-03-15

Favorit hos köttätarna hos oss! De gör 500 g pasta och dubblar övriga ingredienser för 4 hungriga (varav tre män). De utesluter också salladen och basilikan.

Liknande recept

Spara recept

Klassisk falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pasta med heta räkor

Betyg
Betyg
(210)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gourmetrulle

Betyg
Betyg
(25)