Fläskfilépasta

Fläskfilépasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Krämig pasta med grädde, soltorkade tomater och fläskfilé. Toppat med riven parmesanost.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 400 g tagliatelle
  • 500 g fläskfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk olivolja (eller olja från de soltorkade tomaterna)
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 30 g mixsallad
  • 0.5 kruka basilika
  • riven parmesan, till servering

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Putsa köttet och skär i centimetertjocka skivor.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i vatten, grädde, fond och balsamvinäger. Tillsätt de soltorkade tomaterna och låt såsen sjuda ca 10 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Salta och peppra köttskivorna och stek dem till fin färg på båda sidor.
  4. Häll ner stekskyn från stekpannan i såsen och mixa sedan slät med en stavmixer. Vänd ihop såsen med pastan och servera med köttet, sallad och basilika. Toppa med färskriven parmesan och svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2020-03-15

Favorit hos köttätarna hos oss! De gör 500 g pasta och dubblar övriga ingredienser för 4 hungriga (varav tre män). De utesluter också salladen och basilikan.

Fläskfilépasta
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g tagliatelle
  • 500 g fläskfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk olivolja (eller olja från de soltorkade tomaterna)
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 30 g mixsallad
  • 0.5 kruka basilika
  • riven parmesan, till servering

Fläskfilépasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Krämig pasta med grädde, soltorkade tomater och fläskfilé. Toppat med riven parmesanost.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Putsa köttet och skär i centimetertjocka skivor.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i vatten, grädde, fond och balsamvinäger. Tillsätt de soltorkade tomaterna och låt såsen sjuda ca 10 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Salta och peppra köttskivorna och stek dem till fin färg på båda sidor.
  4. Häll ner stekskyn från stekpannan i såsen och mixa sedan slät med en stavmixer. Vänd ihop såsen med pastan och servera med köttet, sallad och basilika. Toppa med färskriven parmesan och svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2020-03-15

Favorit hos köttätarna hos oss! De gör 500 g pasta och dubblar övriga ingredienser för 4 hungriga (varav tre män). De utesluter också salladen och basilikan.