Fläskfilépasta
  • Tid 30 min

Fläskfilépasta

4.25 (8 betyg)

Krämig pasta med grädde, soltorkade tomater och fläskfilé. Toppat med riven parmesanost.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g tagliatelle
  • 500 g fläskfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk olivolja (eller olja från de soltorkade tomaterna)
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 30 g mixsallad
  • 0.5 kruka basilika
  • riven parmesan, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Putsa köttet och skär i centimetertjocka skivor.

  2. 2

    Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i vatten, grädde, fond och balsamvinäger. Tillsätt de soltorkade tomaterna och låt såsen sjuda ca 10 min.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Salta och peppra köttskivorna och stek dem till fin färg på båda sidor.

  4. 4

    Häll ner stekskyn från stekpannan i såsen och mixa sedan slät med en stavmixer. Vänd ihop såsen med pastan och servera med köttet, sallad och basilika. Toppa med färskriven parmesan och svartpeppar.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar