Fläskfilé med chutneydressing
Fläskfilé med chutneydressing

Fläskfilé med chutneydressing

3.47 (119 betyg)

Helstekt och skivad. Passar bra kall på buffén eller med en bönsallad.

  • Ingredienser 12

Tillagningstid: 30 min.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
Dressing:
  • 1 dl mango chutney
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl grädde
  • 1 finhackad röd lök
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Dressing

  1. 1

    Blanda chutney och vitvinsvinäger. Vispa i olivolja lite i taget med elvisp, vispa tills blandningen tjocknar en aning. Rör i grädde, rödlök, persilja och smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Smält smöret i en stekpanna. Bryn fläskfilén runt om, salta och peppra. Sänk värmen och efterstek ca 15 min. Skär filén i 0,5 -1 cm tjocka skivor och lägg på ett fat. Ringla över lite av dressingen.

Servering

Servera med en bönsallad, t ex stora vita bönor, kidneybönor och sockerärter som blandas med resten av dressingen, eller med råstekt potatis eller klyftpotatis.
Sätt ett betyg

12 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kattis

    En kanongod dressing. Jag tyckte iofs att originalrecpetet blev lite för "surt" så jag sockrade upp den lite. Men alla stora som små gillade den. Har testat den till fläskfile, kyckling och lax. Passar hur bra som helst. Även till färskpostatis

  • Pontus

    Gör gött:)

  • Helene

    Jättegott och superenkelt att laga!!

  • Camilla

    Helt ljuvligt gott, gärna med som sagt med ugnsrostade potatis,morötter och palsternacka. varför inte en god vitlöksdressing på creme fraiche vid sidan om...

Visa fler