Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Grönkål kan mycket väl vara världens nyttigaste och smartaste grönsak. Frosttålig, dekorativ – och späckad med järn, och vitaminerna A, E och C.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g tortellini
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 dl färsk grönkål, hackad
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g valnötter, grovhackade
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek löken mjuk i smör i en stekpanna utan att den får färg. Tillsätt grönkålen och stek tills den är mjuk. Blanda i grädde, salt och peppar. Koka 7–8 min.
  3. Rosta valnötterna under omrörning i en torr, het stekpanna 2–3 min. Servera tortellinin med grönkålen och toppa med valnötterna. Pressa ev över lite citron vid servering.

Tips

Har du testat Hackat & Klart, vårt nya stora sortiment av tvättade, skalade och färdigskurna grönsaker? Där hittar du bland annat svartkål och grönkål i en färdig härlig mix.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2018-04-07

Tog i lite chiliflakes också, fantastiskt gött!!!

Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Liten Janssons frestelse med lax

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pasta med heta räkor

Betyg
Betyg
(196)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g tortellini
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 dl färsk grönkål, hackad
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g valnötter, grovhackade
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt

Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Grönkål kan mycket väl vara världens nyttigaste och smartaste grönsak. Frosttålig, dekorativ – och späckad med järn, och vitaminerna A, E och C.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek löken mjuk i smör i en stekpanna utan att den får färg. Tillsätt grönkålen och stek tills den är mjuk. Blanda i grädde, salt och peppar. Koka 7–8 min.
  3. Rosta valnötterna under omrörning i en torr, het stekpanna 2–3 min. Servera tortellinin med grönkålen och toppa med valnötterna. Pressa ev över lite citron vid servering.

Tips

Har du testat Hackat & Klart, vårt nya stora sortiment av tvättade, skalade och färdigskurna grönsaker? Där hittar du bland annat svartkål och grönkål i en färdig härlig mix.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2018-04-07

Tog i lite chiliflakes också, fantastiskt gött!!!

Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Liten Janssons frestelse med lax

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pasta med heta räkor

Betyg
Betyg
(196)