Tortellini med grönkål och valnötter

Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Grönkål kan mycket väl vara världens nyttigaste och smartaste grönsak. Frosttålig, dekorativ – och späckad med järn, och vitaminerna A, E och C.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g tortellini
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 dl färsk grönkål, hackad
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g valnötter, grovhackade
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek löken mjuk i smör i en stekpanna utan att den får färg. Tillsätt grönkålen och stek tills den är mjuk. Blanda i grädde, salt och peppar. Koka 7–8 min.
  3. Rosta valnötterna under omrörning i en torr, het stekpanna 2–3 min. Servera tortellinin med grönkålen och toppa med valnötterna. Pressa ev över lite citron vid servering.

Tips

Har du testat Hackat & Klart, vårt nya stora sortiment av tvättade, skalade och färdigskurna grönsaker? Där hittar du bland annat svartkål och grönkål i en färdig härlig mix.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2018-04-07

Tog i lite chiliflakes också, fantastiskt gött!!!

Liknande recept

Spara recept

Chorizo med potatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Gourmetrulle

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Janssons frestelse utan ansjovis

Betyg
Betyg
(10)
Tortellini med grönkål och valnötter
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g tortellini
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 dl färsk grönkål, hackad
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g valnötter, grovhackade
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt

Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Grönkål kan mycket väl vara världens nyttigaste och smartaste grönsak. Frosttålig, dekorativ – och späckad med järn, och vitaminerna A, E och C.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek löken mjuk i smör i en stekpanna utan att den får färg. Tillsätt grönkålen och stek tills den är mjuk. Blanda i grädde, salt och peppar. Koka 7–8 min.
  3. Rosta valnötterna under omrörning i en torr, het stekpanna 2–3 min. Servera tortellinin med grönkålen och toppa med valnötterna. Pressa ev över lite citron vid servering.

Tips

Har du testat Hackat & Klart, vårt nya stora sortiment av tvättade, skalade och färdigskurna grönsaker? Där hittar du bland annat svartkål och grönkål i en färdig härlig mix.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2018-04-07

Tog i lite chiliflakes också, fantastiskt gött!!!

Liknande recept

Spara recept

Chorizo med potatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Gourmetrulle

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Janssons frestelse utan ansjovis

Betyg
Betyg
(10)