Tortellini med grönkål och valnötter

Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Grönkål kan mycket väl vara världens nyttigaste och smartaste grönsak. Frosttålig, dekorativ – och späckad med järn, och vitaminerna A, E och C.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g tortellini
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 dl färsk grönkål, hackad
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g valnötter, grovhackade
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek löken mjuk i smör i en stekpanna utan att den får färg. Tillsätt grönkålen och stek tills den är mjuk. Blanda i grädde, salt och peppar. Koka 7–8 min.
  3. Rosta valnötterna under omrörning i en torr, het stekpanna 2–3 min. Servera tortellinin med grönkålen och toppa med valnötterna. Pressa ev över lite citron vid servering.

Tips

Har du testat Hackat & Klart, vårt nya stora sortiment av tvättade, skalade och färdigskurna grönsaker? Där hittar du bland annat svartkål och grönkål i en färdig härlig mix.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2018-04-07

Tog i lite chiliflakes också, fantastiskt gött!!!

Tortellini med grönkål och valnötter
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g tortellini
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 dl färsk grönkål, hackad
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g valnötter, grovhackade
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt

Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Grönkål kan mycket väl vara världens nyttigaste och smartaste grönsak. Frosttålig, dekorativ – och späckad med järn, och vitaminerna A, E och C.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek löken mjuk i smör i en stekpanna utan att den får färg. Tillsätt grönkålen och stek tills den är mjuk. Blanda i grädde, salt och peppar. Koka 7–8 min.
  3. Rosta valnötterna under omrörning i en torr, het stekpanna 2–3 min. Servera tortellinin med grönkålen och toppa med valnötterna. Pressa ev över lite citron vid servering.

Tips

Har du testat Hackat & Klart, vårt nya stora sortiment av tvättade, skalade och färdigskurna grönsaker? Där hittar du bland annat svartkål och grönkål i en färdig härlig mix.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2018-04-07

Tog i lite chiliflakes också, fantastiskt gött!!!