Tortellini med grönkål och valnötter
  • Tid 25 min

Tortellini med grönkål och valnötter

5 (1 betyg)

Grönkål kan mycket väl vara världens nyttigaste och smartaste grönsak. Frosttålig, dekorativ – och späckad med järn, och vitaminerna A, E och C.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g tortellini
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 dl färsk grönkål, hackad
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g valnötter, grovhackade
  • 1 citron, pressad saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2

    Stek löken mjuk i smör i en stekpanna utan att den får färg. Tillsätt grönkålen och stek tills den är mjuk. Blanda i grädde, salt och peppar. Koka 7–8 min.

  3. 3

    Rosta valnötterna under omrörning i en torr, het stekpanna 2–3 min. Servera tortellinin med grönkålen och toppa med valnötterna. Pressa ev över lite citron vid servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Har du testat Hackat & Klart, vårt nya stora sortiment av tvättade, skalade och färdigskurna grönsaker? Där hittar du bland annat svartkål och grönkål i en färdig härlig mix.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Katarina

    Tog i lite chiliflakes också, fantastiskt gött!!!