Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Tillagningstid: 15 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs eller annan färs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 4 pitabröd
  • 0.5 isbergssallad, strimlad
  • 2 dl ajvar relish
  • 2 dl inlagd jalapeños
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 tsk salt
  • Vitlökssås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Gör så här

  1. Blanda gräddfil, majonnäs och vitlök till en sås. Dela köttfärsen i fyra bitar och platta ut till tunna burgare. Salta, peppra och stek i het panna i smör ca 1 minut per sida.
  2. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll bröden med burgare, sallad, ajvar, jalapeños, rödlök och vitlökssås

Tips

Vill du variera?Blanda ner rivenlagrad ost ochhackade jalapeñosi färsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2017-03-28

Detta var torrt och smaklöst! :-(

Liknande recept

Spara recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g nötfärs eller annan färs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 4 pitabröd
  • 0.5 isbergssallad, strimlad
  • 2 dl ajvar relish
  • 2 dl inlagd jalapeños
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 tsk salt
  • Vitlökssås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Tillagningstid: 15 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gräddfil, majonnäs och vitlök till en sås. Dela köttfärsen i fyra bitar och platta ut till tunna burgare. Salta, peppra och stek i het panna i smör ca 1 minut per sida.
  2. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll bröden med burgare, sallad, ajvar, jalapeños, rödlök och vitlökssås

Tips

Vill du variera?Blanda ner rivenlagrad ost ochhackade jalapeñosi färsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2017-03-28

Detta var torrt och smaklöst! :-(

Liknande recept

Spara recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)