Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås
Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås
  • Tid 15 min

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

3.2 (10 betyg)

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 stycken
  • 500 g nötfärs eller annan färs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 4 pitabröd
  • 0.5 isbergssallad, strimlad
  • 2 dl ajvar relish
  • 2 dl inlagd jalapeños
  • 0.5 rödlök, strimlad
Vitlökssås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda gräddfil, majonnäs och vitlök till en sås. Dela köttfärsen i fyra bitar ochplatta ut till tunna burgare. Salta, peppra och stek i het panna i smör ca 1 minut per sida.

  2. 2

    Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll bröden med burgare, sallad, ajvar, jalapeños, rödlök och vitlökssås

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vill du variera?Blanda ner rivenlagrad ost ochhackade jalapeñosi färsen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Susanna

    Detta var torrt och smaklöst! :-(