Burgare med chilimajo

Burgare med chilimajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Saftig hamburgare med superenkel chilimajo och picklad rödlök, skapad av Amir Kheirmand. Låt alla bygga sin egen burgare och njut av en riktig festmåltid tillsammans!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 500 g nötfärs, gärna högrevsfärs
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 msk smör
  • 8 tjocka skivor vällagrad ost
  • 4 romansalladsblad
  • salt och svartpeppar
  • Chilimajo:
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk tabasco
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • picklad rödlök

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till chilimajon.
  2. Rulla 8 bollar av färsen och gör platta burgare med blöta händer. Salta och peppra.
  3. Bred smör på bröden och stek gyllene i het stekpanna. Stek burgarna i superhet panna ca 1 minut per sida. Om pannan är tillräckligt varm behövs inget smör. Använd gärna gjutjärnspanna. Lägg ostskivorna på burgarna direkt så de smälter lite.
  4. Låt alla få bygga sin egen burgare med sallad, picklad rödlök och chilimajo.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Burgare med chilimajo
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g nötfärs, gärna högrevsfärs
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 msk smör
  • 8 tjocka skivor vällagrad ost
  • 4 romansalladsblad
  • salt och svartpeppar
  • Chilimajo:
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk tabasco
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • picklad rödlök

Burgare med chilimajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Saftig hamburgare med superenkel chilimajo och picklad rödlök, skapad av Amir Kheirmand. Låt alla bygga sin egen burgare och njut av en riktig festmåltid tillsammans!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till chilimajon.
  2. Rulla 8 bollar av färsen och gör platta burgare med blöta händer. Salta och peppra.
  3. Bred smör på bröden och stek gyllene i het stekpanna. Stek burgarna i superhet panna ca 1 minut per sida. Om pannan är tillräckligt varm behövs inget smör. Använd gärna gjutjärnspanna. Lägg ostskivorna på burgarna direkt så de smälter lite.
  4. Låt alla få bygga sin egen burgare med sallad, picklad rödlök och chilimajo.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!