
Älgköttbullar
Smakrika och saftiga älgköttbullar med vitlök och kryddpeppar. Gott säger vi och bjuder här på ett recept man inte glömmer i första taget!
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl grädde
- 1 ägg
- 1 skalad, finhackad gul lök
- 3 msk smör, till stekning
- 800 g viltfärs, t ex ren, älg eller rådjur (alternativt nötfärs)
- 3 krm vitpeppar
- 3 krm kryddpeppar
- 1.5 tsk salt
Gör så här
- Blanda ströbröd med grädde och ägg. Stek löken i lite av smöret. Ställ löken att svalna när den mjuknat och är blank.
- Tillsätt färsen i ströbrödsblandningen, lägg i kryddor och lök och blanda ordentligt.
- Forma små köttbullar och stek dem bruna på medelhög värme runt om i smör, cirka 10 minuter.
Älgköttbullar
Smakrika och saftiga älgköttbullar med vitlök och kryddpeppar. Gott säger vi och bjuder här på ett recept man inte glömmer i första taget!
Gör så här
- Blanda ströbröd med grädde och ägg. Stek löken i lite av smöret. Ställ löken att svalna när den mjuknat och är blank.
- Tillsätt färsen i ströbrödsblandningen, lägg i kryddor och lök och blanda ordentligt.
- Forma små köttbullar och stek dem bruna på medelhög värme runt om i smör, cirka 10 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-12-23
Men Siw, ströbröd är inte till för att hålla ihop köttbullarna. De drygar ut köttet och gör på så vis bullarna lite saftigare. Ägg däremot koagulerar vid värme och används för att hålla ihop. Behövs oftast inte heller, lite beroende på malgrad på färsen. Går utan både ströbröd och ägg, en smaksak helt enkelt.
2014-06-13
Varför måste det alltid vara ströbröd i köttbullsrecept?! Det går precis lika bra utan! Färsen håller ihop ändå.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anders
2017-12-23
Men Siw, ströbröd är inte till för att hålla ihop köttbullarna. De drygar ut köttet och gör på så vis bullarna lite saftigare. Ägg däremot koagulerar vid värme och används för att hålla ihop. Behövs oftast inte heller, lite beroende på malgrad på färsen. Går utan både ströbröd och ägg, en smaksak helt enkelt.
Siw
2014-06-13
Varför måste det alltid vara ströbröd i köttbullsrecept?! Det går precis lika bra utan! Färsen håller ihop ändå.