Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

2.5 (2 betyg)

Servera allt från plåten, supergott!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 20
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kokta vita bönor, sköljda (på burk)
  • 300 g lammfärs
  • 2 dl hackad färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör, till stekning
  • 2 gula lökar, tunt skivade
  • 2 msk vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
Ugnsgrönsaker
  • 500 g potatis, i klyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g blomkål
  • 1 fänkål
  • 3 dl kalamataoliver
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Vänd runt potatisklyftorna i olja på en ugnsplåt. Rosta 10 min i mitten av ugnen.

  2. 2

    Skär blomkål (även blasten) och fänkål i jämnstora bitar och vänd runt med oliver och olja. Fördela på plåten med potatisen. Salta och peppra och rosta ytterligare 20–25 min

  3. 3

    Mosa bönorna med händerna eller en mixerstav. Blanda bönorna med färs, basilika, vitlök, salt och peppar.

  4. 4

    Forma till biffar med blöta händer. Stek biffarna i smör tills de är genomstekta och lägg åt sidan. Håll varmt. Lägg löken i stekpannan och ev lite extra smör. Bryn löken på låg värme ca 8 min.

  5. 5

    Rör då och då. Tillsätt vatten, balsamvinäger, salt och peppar. Stek någon minut till under omrörning. Lägg biffarna på plåten och toppa dem med löken. Garnera med basilikablad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Lägg med biffarna på plåten de sista 2 minuterna så blir allt jämnvarmt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Jättegott! Jag ökade mängden till 500g färs till 5 pers och fick då bara 2 små biffar över. Serverade med fetaostyoghurt vilket blev fräscht och gott.