Limpa á la Lindström
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Limpa á la Lindström

2.84 (62 betyg)

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 portioner
  • 4 msk ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 800 g nötfärs
  • 3 ägg
  • 300 g hela inlagda, avrunna rödbetor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 dl kapris
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop ströbröd och mjölk och låt stå några minuter.

  2. 2

    Blanda det med resten av ingredienserna och häll i en hög avlång ugnsfast form, cirka 2 liter. Tryck till rödbetorna så att de kommer ner i smeten ordentligt.

  3. 3

    Stek i ugnen till en innertemperatur på knappt 70 grader, använd stektermometer, cirka 50 minuter. Servera med kokt potatis eller potatisklyftor.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • yvonne pira

    jag kommer hacka vanliga rödbetor från burk och ha i bara inte hela eller i skivor då blir det rödbetsbiffar

  • yvonne pira

    skall göra det här

  • mmmmm

    ,mmmmmm

  • Ninna/webbredaktionen

    Om de är delade och kokta innan fungerar det men du förlorar smaken från inläggningen.

Visa fler