
Limpa á la Lindström
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
- 4 msk ströbröd
- 2 dl mjölk
- 800 g nötfärs
- 3 ägg
- 300 g hela inlagda, avrunna rödbetor
- 1 hackad gul lök
- 1 dl kapris
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
Gör så här
- Rör ihop ströbröd och mjölk och låt stå några minuter.
- Blanda det med resten av ingredienserna och häll i en hög avlång ugnsfast form, cirka 2 liter. Tryck till rödbetorna så att de kommer ner i smeten ordentligt.
- Stek i ugnen till en innertemperatur på knappt 70 grader, använd stektermometer, cirka 50 minuter. Servera med kokt potatis eller potatisklyftor.
Limpa á la Lindström
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Gör så här
- Rör ihop ströbröd och mjölk och låt stå några minuter.
- Blanda det med resten av ingredienserna och häll i en hög avlång ugnsfast form, cirka 2 liter. Tryck till rödbetorna så att de kommer ner i smeten ordentligt.
- Stek i ugnen till en innertemperatur på knappt 70 grader, använd stektermometer, cirka 50 minuter. Servera med kokt potatis eller potatisklyftor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-03-15
jag kommer hacka vanliga rödbetor från burk och ha i bara inte hela eller i skivor då blir det rödbetsbiffar
2013-03-15
skall göra det här
2013-02-26
,mmmmmm
2012-02-02
Om de är delade och kokta innan fungerar det men du förlorar smaken från inläggningen.
2012-02-02
Går det inte att göra med färska rödbetor? Om de är små? Eller delade i mindre bitar? Eller kanske lite kokta först?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
yvonne pira
2013-03-15
jag kommer hacka vanliga rödbetor från burk och ha i bara inte hela eller i skivor då blir det rödbetsbiffar
yvonne pira
2013-03-15
skall göra det här
mmmmm
2013-02-26
,mmmmmm
Ninna/webbredaktionen
2012-02-02
Om de är delade och kokta innan fungerar det men du förlorar smaken från inläggningen.
Elin
2012-02-02
Går det inte att göra med färska rödbetor? Om de är små? Eller delade i mindre bitar? Eller kanske lite kokta först?