Limpa á la Lindström

Limpa á la Lindström

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(63)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
  • 4 msk ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 800 g nötfärs
  • 3 ägg
  • 300 g hela inlagda, avrunna rödbetor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 dl kapris
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ihop ströbröd och mjölk och låt stå några minuter.
  2. Blanda det med resten av ingredienserna och häll i en hög avlång ugnsfast form, cirka 2 liter. Tryck till rödbetorna så att de kommer ner i smeten ordentligt.
  3. Stek i ugnen till en innertemperatur på knappt 70 grader, använd stektermometer, cirka 50 minuter. Servera med kokt potatis eller potatisklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



yvonne pira

2013-03-15

jag kommer hacka vanliga rödbetor från burk och ha i bara inte hela eller i skivor då blir det rödbetsbiffar

yvonne pira

2013-03-15

skall göra det här

mmmmm

2013-02-26

,mmmmmm

Ninna/webbredaktionen

2012-02-02

Om de är delade och kokta innan fungerar det men du förlorar smaken från inläggningen.

Elin

2012-02-02

Går det inte att göra med färska rödbetor? Om de är små? Eller delade i mindre bitar? Eller kanske lite kokta först?

Limpa á la Lindström
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 msk ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 800 g nötfärs
  • 3 ägg
  • 300 g hela inlagda, avrunna rödbetor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 dl kapris
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Limpa á la Lindström

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(63)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner

Gör så här

  1. Rör ihop ströbröd och mjölk och låt stå några minuter.
  2. Blanda det med resten av ingredienserna och häll i en hög avlång ugnsfast form, cirka 2 liter. Tryck till rödbetorna så att de kommer ner i smeten ordentligt.
  3. Stek i ugnen till en innertemperatur på knappt 70 grader, använd stektermometer, cirka 50 minuter. Servera med kokt potatis eller potatisklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



yvonne pira

2013-03-15

jag kommer hacka vanliga rödbetor från burk och ha i bara inte hela eller i skivor då blir det rödbetsbiffar

yvonne pira

2013-03-15

skall göra det här

mmmmm

2013-02-26

,mmmmmm

Ninna/webbredaktionen

2012-02-02

Om de är delade och kokta innan fungerar det men du förlorar smaken från inläggningen.

Elin

2012-02-02

Går det inte att göra med färska rödbetor? Om de är små? Eller delade i mindre bitar? Eller kanske lite kokta först?