Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök
  • Tid 30 min

Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök

0 (0 betyg)

En smakrik hamburgare gjord på vårt eget naturbeteskött – för öppna landskap, biologisk mångfald och den goda smakens skull.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g Naturbeteskött nötfärs
  • salt och svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 50 g krasse
Picklad rödlök
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
Spetskål
  • 125 g spetskål
  • 0.5 msk rapsolja
  • salt
Senapsmajonnäs
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl grovkornig senap
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Picklad rödlök: Koka upp vatten, socker och ättikssprit så att sockret löses upp. Häll den varma lagen över rödlöken, låt stå.

Spetskål:

  1. 1

    Strimla spetskålen grovt och lägg i ett durkslag. Koka upp vatten och häll över spetskålen så att den blir mjuk. Massera spetskålen med olja och smaka av med salt.

Senapsmajonnäs:

  1. 1

    Blanda majonnäs och senap.

Burgare:

  1. 1

    Forma fyra burgare av färsen. Stek eller grilla till fin färg, salta och peppra under tiden. Fyll bröden med burgare, picklad lök, kål, majonnäs och krasse.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar