Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök

Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En smakrik hamburgare gjord på vårt eget naturbeteskött – för öppna landskap, biologisk mångfald och den goda smakens skull.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 500 g nötfärs Naturbeteskött
  • salt och svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 50 g krasse
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • Spetskål
  • 125 g spetskål
  • 0.5 msk rapsolja
  • salt
  • Senapsmajonnäs
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl grovkornig senap

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Koka upp vatten, socker och ättikssprit så att sockret löses upp. Häll den varma lagen över rödlöken, låt stå.

Spetskål:

  1. Strimla spetskålen grovt och lägg i ett durkslag. Koka upp vatten och häll över spetskålen så att den blir mjuk. Massera spetskålen med olja och smaka av med salt.

Senapsmajonnäs:

  1. Blanda majonnäs och senap.

Burgare:

  1. Forma fyra burgare av färsen. Stek eller grilla till fin färg, salta och peppra under tiden. Fyll bröden med burgare, picklad lök, kål, majonnäs och krasse.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g nötfärs Naturbeteskött
  • salt och svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 50 g krasse
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • Spetskål
  • 125 g spetskål
  • 0.5 msk rapsolja
  • salt
  • Senapsmajonnäs
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl grovkornig senap

Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En smakrik hamburgare gjord på vårt eget naturbeteskött – för öppna landskap, biologisk mångfald och den goda smakens skull.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Koka upp vatten, socker och ättikssprit så att sockret löses upp. Häll den varma lagen över rödlöken, låt stå.

Spetskål:

  1. Strimla spetskålen grovt och lägg i ett durkslag. Koka upp vatten och häll över spetskålen så att den blir mjuk. Massera spetskålen med olja och smaka av med salt.

Senapsmajonnäs:

  1. Blanda majonnäs och senap.

Burgare:

  1. Forma fyra burgare av färsen. Stek eller grilla till fin färg, salta och peppra under tiden. Fyll bröden med burgare, picklad lök, kål, majonnäs och krasse.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!