Vaniljkokt rabarber med kardemumma och mascarpone

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (21 betyg)

Rabarber, vanilj och kardemumma är en ljuvlig kombination.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • Mascarponecrème:
  • 1 dl mascarpone
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Ansa rabarbern och skär den i cirka 10 centimeter långa stavar.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön med vin, vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp och lägg i rabarberstavarna. Sjud 7-8 minuter.
  3. Blanda mascarpone, kardemumma och honung till en jämn kräm.
  4. Servera rabarbern ljummen eller kall i portionsskålar med en klick

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Päron med portvinssirap och stiltonost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Cheesecake med oreobotten

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Frozen key lime pie i skål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Stekta äpplen med getost, mandel och saffran

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lyxig dessert i glas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • Mascarponecrème:
  • 1 dl mascarpone
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 msk honung

Vaniljkokt rabarber med kardemumma och mascarpone

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (21 betyg)

Rabarber, vanilj och kardemumma är en ljuvlig kombination.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa rabarbern och skär den i cirka 10 centimeter långa stavar.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön med vin, vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp och lägg i rabarberstavarna. Sjud 7-8 minuter.
  3. Blanda mascarpone, kardemumma och honung till en jämn kräm.
  4. Servera rabarbern ljummen eller kall i portionsskålar med en klick

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Päron med portvinssirap och stiltonost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Cheesecake med oreobotten

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Frozen key lime pie i skål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Stekta äpplen med getost, mandel och saffran

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lyxig dessert i glas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)