Valnötsbakad camembert med fikonmarmelad

Valnötsbakad camembert med fikonmarmelad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Ostens gräddiga och milda arom gör sig bra tillsammans med en fruktig sötsyrlig smak.

Tillagningstid: 10 minuter
Ugnstemperatur:250º
6 portioner
  • 250 g camembert
  • 25 g hackade valnötter
  • 3 msk fikonmarmelad
  • 100 g färska fikon i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär bort "skalet" på ovansidan av osten och strö på nötterna. Ställ osten på en plåt på en bit bakplåtspapper. Sätt in den i övre delen av ugnen tills nötterna fått lite färg och osten mjuknat något, 2-4 minuter, ju mognare ost desto kortare tid.
  2. Servera med fikonmarmelad och fikonklyftor som dessert.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Valnötsbakad camembert med fikonmarmelad
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 250 g camembert
  • 25 g hackade valnötter
  • 3 msk fikonmarmelad
  • 100 g färska fikon i klyftor

Valnötsbakad camembert med fikonmarmelad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Ostens gräddiga och milda arom gör sig bra tillsammans med en fruktig sötsyrlig smak.

Tillagningstid: 10 minuter
Ugnstemperatur:250º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär bort "skalet" på ovansidan av osten och strö på nötterna. Ställ osten på en plåt på en bit bakplåtspapper. Sätt in den i övre delen av ugnen tills nötterna fått lite färg och osten mjuknat något, 2-4 minuter, ju mognare ost desto kortare tid.
  2. Servera med fikonmarmelad och fikonklyftor som dessert.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!