Frozen Cheesecake salted caramel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 25 min + 5 timmar i frysen
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g salta jordnötter, hackade (3 dl)
  • 200 g karamelliserad mjölk, en halv burk
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 300 g cream cheese
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad, grovriven
  • Topping
  • 200 g karamelliserad mjölk en halv burk
  • 3 msk vispgrädde
  • 0.5 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Blanda jordnötter med karamelliseradmjölk och bred ut ett jämnt lager i en form med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter.Tryck gärna upp lite även på kanterna.
  2. Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Blanda ner cream cheese,socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och rör ihop till en jämn smet.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum med ren och torr bunke och visp.Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden och den rivna chokladen i äggulesmeten. Vändsist ner äggvitan varsamt.
  4. Fördela smeten över bottnen och täck med plast. Låt stå i frysen minst 5 timmar.Ta ut cheesecaken ca 20 min före servering.
  5. Blanda karamelliserad mjölk ochgrädde till en tjock kolasås. Lossa kanterna och bred kolasåsen över kakan. Strö överjordnötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-18

Hej Erica, kan det vara så att du har köpt kondenserad mjölk i stället för karamelliserad? Karamelliserad mjölk som används i receptet behöver inte kokas, den är som en tjock kolasås. Om du blandar den med grädden får du en krämig sås att bre över cheesecaken. Har du kondenserad mjölk kan du i stället lägga hela konservburken (ta av etiketten men öppna inte burken) i en stor kastrull med vatten i ca 2 timmar - så blir den karamelliserad. Lycka till!

Erica

2021-08-17

Det stod inget om att man måste koka den karmalliserade mjölken! Så nu är min förstörd 😑

Rosanna

2020-01-31

Så sjukt god, alla gäster på nyår ville ha receptet

Maria

2018-07-08

Fantastiskt smarrigt

Liknande recept

Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Cheesecake med vaniljhonung

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Bakad brietårta med pistagenötter, torkad frukt och honung

Betyg
Betyg
(26)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g salta jordnötter, hackade (3 dl)
  • 200 g karamelliserad mjölk, en halv burk
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 300 g cream cheese
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad, grovriven
  • Topping
  • 200 g karamelliserad mjölk en halv burk
  • 3 msk vispgrädde
  • 0.5 dl salta jordnötter

Frozen Cheesecake salted caramel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 25 min + 5 timmar i frysen
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda jordnötter med karamelliseradmjölk och bred ut ett jämnt lager i en form med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter.Tryck gärna upp lite även på kanterna.
  2. Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Blanda ner cream cheese,socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och rör ihop till en jämn smet.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum med ren och torr bunke och visp.Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden och den rivna chokladen i äggulesmeten. Vändsist ner äggvitan varsamt.
  4. Fördela smeten över bottnen och täck med plast. Låt stå i frysen minst 5 timmar.Ta ut cheesecaken ca 20 min före servering.
  5. Blanda karamelliserad mjölk ochgrädde till en tjock kolasås. Lossa kanterna och bred kolasåsen över kakan. Strö överjordnötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-18

Hej Erica, kan det vara så att du har köpt kondenserad mjölk i stället för karamelliserad? Karamelliserad mjölk som används i receptet behöver inte kokas, den är som en tjock kolasås. Om du blandar den med grädden får du en krämig sås att bre över cheesecaken. Har du kondenserad mjölk kan du i stället lägga hela konservburken (ta av etiketten men öppna inte burken) i en stor kastrull med vatten i ca 2 timmar - så blir den karamelliserad. Lycka till!

Erica

2021-08-17

Det stod inget om att man måste koka den karmalliserade mjölken! Så nu är min förstörd 😑

Rosanna

2020-01-31

Så sjukt god, alla gäster på nyår ville ha receptet

Maria

2018-07-08

Fantastiskt smarrigt

Liknande recept

Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Cheesecake med vaniljhonung

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Bakad brietårta med pistagenötter, torkad frukt och honung

Betyg
Betyg
(26)